FEB

BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

Olesa: tot té un límit

Les jugadores i el cos tècnic esperen cobrar avui alguna cosa

Se'ls deu dos mesos i n'hi ha que no tenen aigua calenta al pis

A l'equip ja hi ha hagut tres marxes de jugadores i, si això no canvia, la tornada després de Nadal podria ser sota zero

La situació de l'Olesa és crítica, però no ho és menys la de les jugadores i cos tècnic, que no cobren des de fa dos mesos i mig i que, en alguns casos, han de fer equilibris demencials per poder viure amb una certa i digna normalitat.

Encara no s'ha acabat la primera volta i la directiva ja té un ultimàtum exigint el cobrament d'alguna cosa –no ja de tot el que deuen, perquè això ara per ara és impossible–, un límit que expira avui i que s'havia acordat després de no haver-se complert el que va exposar el president Jaume Sanmartí a la plantilla el 22 de novembre.

Aquell dilluns, al matí, el president, el cos tècnic i les jugadores es van reunir després que l'equip hagués estat la setmana anterior sense entrenar-se (del 15 al 19 de novembre). La mesura havia estat presa, perquè ja feia un mes i mig que l'equip no cobrava i perquè, els precedents de Sanmartí al capdavant del club –els deutes que arrossega l'Olesa sota la seva gestió en les dues darreres temporades són nombrosos–, no invitaven a l'optimisme. Aleshores el president va parlar de pagar-los alguna cosa en vuit o deu dies. Res d'això va ocórrer, i la setmana passada, ja amb el 16 de desembre com a data límit imposat per l'equip, Sanmartí va fer saber a la plantilla que avui se'ls faria un ingrés perquè durant el dia d'ahir esperava rebre una transferència de l'Ajuntament.

Els danys.

Els desperfectes de la situació són nombrosos. Esportivament, ja hi ha hagut tres jugadores que han deixat l'equip: Stephanie Gandy va fer-ho el diumenge 7 de novembre, Laura Navarro en el transcurs de la setmana passada i la romanesa Claudia Pop el cap de setmana passat, quan ja no va presentar-se al partit que va enfrontar l'equip amb l'Extrugasa. Tot plegat obliga Xavi Tubau a afrontar els partits amb set jugadores del primer equip, fet que, en les segones meitats deixa l'Olesa sense respostes físiques. Fora de l'àmbit esportiu, no haver cobrat octubre i novembre va acompanyat pel fet que hi ha jugadores que s'han d'anar a dutxar al pavelló perquè al pis –que ha d'assumir el club– no hi tenen aigua calenta. Fins aquí, penúltimes (3-9) i cinc desfetes seguides.

Les jugadores no han pres cap determinació en cas que aquest cop les paraules tampoc es transformin en fets. En aquest cas, però, no és descabellat pensar que a la tornada de les vacances de Nadal Tubau ni tan sols pugui organitzar un 3x3 als entrenaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)