ACB

Els problemes domèstics

Lliga Endesa. El Barça Regal s'ha d'emmirallar en el debut europeu de divendres per trencar la sequera. Els blaugrana mai s'han situat 0-3 a l'ACB

Des de la patacada a Bilbao, ha passat tan sols una setmana. La situació a la lliga Endesa no ha canviat gens –el Barça Regal és un dels sis equips que no han guanyat (0-2)–, però les sensacions, sí. En especial, arran del debut a l'Eurolliga contra el Brose Baskets alemany. “Hem fet un pas endavant, amb 30 minuts bons en defensa. Encara ens falta fer un pas més en concentració per aspectes tàctics”, va exposar el tècnic, Xavi Pascual, divendres. En aquest canvi de mentalitat també hi ha tingut el seu pes el retorn de Navarro. El capità, encara sense ritme competitiu, és a la fase final de la recuperació. Per a la cita d'avui, Wallace és el jugador sacrificat.

El pitjor inici

La situació actual és tan atípica que en els 29 cursos precedents de l'etapa ACB només en un s'havia plantat sense cap triomf a la tercera jornada. Va ser el curs 2006/2007, amb Dusko Ivanovic a la banqueta. Va perdre els dos primers partits –a Alacant (58-51) i a casa contra el Gran Canària (71-74)– i la primera victòria va arribar precisament a la tercera. El Pamesa va ser qui va pagar els plats trencats (85-60). Avui podria viure's la mateixa situació ja que és difícil pensar que l'equip es deixi robar la cartera, com ho va fer en el debut al Palau contra el Valladolid.

Convé no refiar-se contra un equip que, si bé no ha vençut mai al Palau, ha fet una plantilla competitiva i els seus dos extracomunitaris –Lewis (20 punts i Gatens (17,5)– són al Top 10 d'anotadors de la competició.

Sessió contínua al Palau

Qui tingui ganes de veure bàsquet tindrà ració doble aquesta tarda al Palau. I és que, abans del partit del primer equip, el filial debutarà a casa en la LEB Or. Ho farà contra un dels màxims aspirants a l'ascens com és l'Alacant, dirigit per Josep Maria Berrocal –amb passat al club blaugrana i, per exemple, va ser assistent del mateix Xavi Pascual– i que té a les seves files una llegenda com és Darryl Middleton. Als 46 anys, i com ja es va veure en la primera jornada (14 punts i 5 rebots contra el Clavijo), no ha perdut el to físic. El partit serà ofert també per Teledeporte (16h). En aquest curs, el Palau serà sempre la casa del Barça B quan actuï de local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)