ACB

Piconadora blaugrana

Lliga Endesa. El Barça fa miques el Fuenlabrada en una esplèndida segona meitat i tanca la pretemporada invicte (6-0). Recital d'encert de Pullen (5/8 triples) i primers minuts per a Tomic

FUENLABRADA64


BARÇA98


Arriba l'hora de la veritat i a cinc dies de la semifinal de la supercopa, les sensacions que transmet el Barça són immillorables. En aquest sentit, no només ha completat invicte el seu periple de pretemporada (6-0), sinó que ha aconseguit triomfs d'alta anotació. S'haurà de veure si la tendència es reafirma a partir d'ara, però amb la injecció de qualitat ofensiva que aporten els fitxatges, tot fa pensar que serà així.

Ahir, la seva víctima va ser el Fuenlabrada que, si bé va aguantar l'empenta en la primera meitat, va ser incapaç de donar rèplica en la segona, en què l'exuberància física blaugrana el va deixar sec en atac (únicament 20 punts en els últims dos quarts).

Abrines, a la seva

Com en la resta de la pretemporada, Abrines va saber aprofitar els minuts que li atorguen les baixes de Navarro i Papanikolaou i, en la primera meitat, va excel·lir amb 16 punts i va sostenir l'atac del Barça, que, si bé va anar als vestidors amb un lleuger avantatge (45-44), es va veure superat en el resultat en diverses fases del partit, especialment, al començament del segon quart, en què els madrilenys van disposar d'un màxim avantatge (20-26, 12'). En la primera part, Tomic ja va jugar els primers minuts de la pretemporada, després d'haver-se incorporat a l'equip el divendres passat.

La intensitat blaugrana ja va pujar un graó en el tercer quart, en què el tècnic va situar junts en pista Marcelinho i Sada. El rival va resistir inicialment, però el camí li va començar a fer pujada a mesura que el període avançava. Amb les cames flaquejant, va cedir terreny i el Barça no se'n va apiadar: del 55-52 (24') al 69-54 (29'). El partit va quedar esquerdat i, amb el Fuenlabrada entregat, Pullen va demostrar que, quan entra en ratxa, no hi ha qui l'aturi. Uns minuts màgics del base, amb gairebé quatre triples seguits, recuperant pilotes i assistint companys, van eixamplar més la diferència (89-57, 36'). La màxima acabaria sent de 36 a pocs segons del final (98-62).

FC BARCELONA: Sada (7), Abrines (17), Hezonja (4), Lampe (10), Dorsey (12) –cinc inicial–; Pullen (19), Marcelinho (6), Todorovic (5), Tomic (10), Nachbar (5) i Paulí (3). 25/32 de 2, 10/24 de 3 i 18/24 tirs lliures. FUENLABRADA: Pérez (3), Feldeine (16), Panko (14), Mejeris, Arnauld (12) –cinc inicial–; Diagne (2), Paulic (12), Montañez (2), Cabezas i Vega (3). 15/30 de 2, 8/20 de 3 i 10/16 tirs lliures. PARCIALS: 20-21, 25-23 (45-44); 24-10 (69-54) i 29-10 (98-64).

JOC OFENSIU

86,2
Punts
han acreditat els de Xavi Pascual. En els quatre últims, ha arribat, com a mínim, als 85 punts.
16,8
Punts
ha anotat Dorsey, el màxim anotador de la pretemporada. El segon ha estat Abrines (16,3).

Estada de tres dies a Arenys de Mar

Tancats els partits amistosos, el Barça buscarà a partir de divendres el primer títol oficial del curs, la supercopa. Per preparar-lo amb la millor disposició possible, l'equip blaugrana farà una estada de tres dies a Arenys de Mar –s'allotjarà a la localitat veïna de Caldes d'Estrac–, des d'avui mateix fins dimecres. La primera sessió, aquesta tarda, disposarà d'una hora de portes obertes (de set a vuit de la tarda). La resta seran a porta tancada. Xavi Pascual té a disposició tots els efectius des de divendres, i vol aprofitar l'estada per encaixar-los. Dels tres lesionats (Navarro, Lorbek i Papanikolaou), es desconeix encara si podran participar en el torneig. El Barça marxarà dijous cap a Vitòria, la seu de la supercopa aquest any.

Kelati, reforç del Laboral Kutxa

El nou contratemps amb Hanga –dos mesos més de baixa en detectar-se-li un edema ossi al genoll esquerre, el mateix que es va operar al juny– ha forçat el Laboral Kutxa a moure's amb celeritat en el mercat. Ahir, el club va fer oficial el fitxatge de Thomas Kelati (1m95, 1982) per dos mesos. L'aler eritreu amb passaport polonès, que va militar el curs passat al València, s'incorporarà d'immediat a l'equip i jugarà la semifinal de la supercopa contra el Barça, divendres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)