Més bàsquet

Mètode CAT

FEB. La federació espanyola confia a tècnics catalans quatre de les deu seleccions que competiran a l'estiu

Jaume Ponsarnau, Lucas Mondelo, Anna Caula i Andreu Bou són els quatre entrenadors catalans que dirigiran seleccions espanyoles l'estiu vinent en campionats del món o d'Europa. Són el doble que en les anteriors cites, quan només Mondelo i Caula hi van ser presents, i una dada més que avala la preeminència de l'escola catalana d'entrenadors.

Mondelo, que ha tornat a guanyar la lliga xinesa, repeteix posició en la selecció absoluta femenina, i Anna Caula (Spar Uni Girona), en la sub-20. Tots dos van ser campions d'Europa l'estiu passat. Caula, a més, s'endú dues persones de la seva confiança, Laura Antoja i Noemí Jordana, com a fisioterapeuta i delegada.

Jaume Ponsarnau és una de les grans novetats. Ja va ser l'estiu passat en l'europeu absolut com a ajudant de Juan Orenga, però ara dirigirà un equip, el sub-20, en l'europeu. Relleva Sito Alonso, que passa a la selecció sub-17, amb el quart lloc del mundial 2012 com a referent més proper. L'entrenador de Tàrrega ja hauria pogut dirigir la selecció sub-18 fa dos estius, però tenia contracte amb el Manresa i la normativa ACB impedeix fer-ho compatible. El seu ajudant, el preparador físic i el metge també són catalans (Paco Redondo, Xavi Scheling i Ramon Serra).

Andreu Bou també aconsegueix per primera vegada ser seleccionador de la federació espanyola. L'entrenador del Cadí ICG havia estat tres anys ajudant en aquesta mateixa selecció, en la qual substitueix Evaristo Pérez, que va aconseguir l'or en l'últim europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)