Més bàsquet

El Galatasaray era el que tenia la fórmula

Eurolliga femenina. Les turques, amb una espectacular Alba Torrens (29 punts), eliminen l'Ekaterinburg de Sílvia Domínguez (12)

L'Ekaterinburg de la base montgatina Sílvia Domínguez no podrà revalidar demà el títol d'Eurolliga, després que ahir caigués en la semifinal contra el Galatasaray per 70-77.

Les turques, que van saber trobar les condicions perquè Alba Torrens no perdés en cap moment la inspiració, van dominar des del salt inicial, aconseguint, a partir del minut cinc, grans marges: 4-8, 6-19 i 11-23, moment en el qual es va lesionar Sancho Lyttle (turmell), autora fins aleshores de 12 punts.

Lluny d'empetitir-se, per les circumstàncies i pel fet de jugar a la pista de les campiones, el Galatasaray va continuar eixamplant el marge –17-41 a 5:26 del descans–, ja amb Alba Torres en la seva millor versió –13 punts en el segon quart.

Tornant del descans (29-50), les russes van aconseguir parar l'ofensiva turca, però no van ser capaces de millorar el seu atac, fruit de la gran tasca defensiva rival, que mai va veure perillar el triomf, tot i que l'Ekaterinburg retallava. Al final, 29 punts amb 7/14 triples per a la mallorquina Torrens –va jugar els 40 minuts– i 12 (4/7 triples), 6 rebots i 5 assistències per a Domínguez, que, en els 28 minuts que va jugar, el seu equip va guanyar d'onze.

En l'altra semifinal, el Fenerbahçe va complir el pronòstic, va superar el Bourges i es va plantar per segon any seguit a la final. I, a considerar, continua imbatut en la competició: 18 partits, 18 triomfs.