ACB

El patrocinador del Manresa es veu a l'ACB

Lliga Endesa. Xavier Gabriel, propietari de La Bruixa d'Or, diu que li han explicat que hi ha moltes possibilitats que el descens no s'acabi verificant

Mentre a l'equip el compte enrere fins a verificar el descens matemàtic se li va fent llarg, el patrocinador del Bàsquet Manresa, La Bruixa d'Or, difon un missatge optimista a través del seu propietari, Xavier Gabriel, que continua veient l'equip en la Lliga Endesa el curs vinent i, per tant, no es planteja fer ús de la clàusula que li permet trencar el contracte de patrocini cada estiu.

En declaracions a Regió 7, Gabriel cita fonts que no precisa però que s'entreveuen clarament: “No hi entenc gaire, de bàsquet, però, pel que m'expliquen, tot indica que el Manresa sí que podrà seguir la temporada vinent en la Lliga Endesa, em diuen que ara hi ha moltes possibilitats. I és clar que sí, que continuarem al costat d'aquest projecte, perquè hi creiem i el club està treballant bé, tot i que aquesta temporada no hem estat de sort i no hem tingut els resultats esperats.”

Gabriel destaca “la molt bona sintonia” amb el president (Josep Vives) i el gerent del club (Carles Sixto), de qui diu que “fa molt bé la seva feina, amb sentit comú, tocant de peus a terra”. Pel propietari de l'administració de loteria de Sort, toca “ser conseqüents, fer confiança i continuar al costat del Manresa”. Lamenta que la situació esportiva s'hagi torçat quan al final de la primera volta “semblava que aniria bé” i té un record per a Borja Comenge, entrenador destituït fa un mes: “Em sap greu, perquè el veia molt capacitat.”

Els plans del Burgos depenen del Tenerife

Dimarts passat el president del Burgos assegurava a L'Esportiu que tenia un pla per accedir a l'ACB i que consistia a arribar a un acord amb una societat anònima que tingués pagat el cànon ACB (tres milions més IVA) que no estigui operant, amb problemes o al llindar de la liquidació, per absorbir-la i estalviar-se aquest pagament fora de lloc en el context actual. Explicava que ho havia plantejat a l'associació de clubs i que l'ACB s'havia quedat “sorpresa”, però que no havia donat resposta. Miguel Ángel Benavente ha orientat el seu objectiu a La Laguna, on encara existeix el Tenerife Club de Baloncesto, que va pujar a l'ACB el 2003, hi va jugar el curs 2003/04, va tornar a la LEB i va deixar d'operar a finals de la temporada 2009/10 amb un deute d'1,2 milions i està en concurs de creditors. Ha convocat una junta general d'accionistes per al pròxim dia 16 en què, segurament, l'oferta del Burgos es posarà sobre la taula. Però algunes fonts properes al president del club canari, José María González –que va dimitir de paraula a finals del 2013 però continua exercint–, han fet saber que l'oferta castellana és tan irrisòria que no veuen factible convèncer l'administrador concursal que es tracta d'una sortida convenient per a les dues parts. Amb tot, en cas d'acord, caldria veure què hi diu l'ACB d'una operació mercantilment impecable però que planteja dubtes sobre si haver satisfet el cànon es pot considerar un actiu de la societat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)