FEB

Ramon Jordana, el nou líder

Lliga Femenina. L'Spar Citylift Girona fa oficial la contractació per un any del tècnic de Torelló. Tot i la seva experiència, és el primer cop que treballa en el professionalisme

Gairebé quatre mesos després de la renúncia d'Anna Caula a continuar, el club li ha trobat el relleu. Es tracta de Ramon Jordana, tècnic d'una gran experiència en formació que ara, quan està a punt de fer 61 anys –els farà al setembre–, dirigirà per primera vegada, un equip professional. Dimecres, es va desvincular del Segle XXI, on ha treballat els últims 24 anys i ja va tancar els últims serrells de l'acord amb l'Spar Citylift Girona per un any. Un acord que el club gironí va oficialitzar ahir al matí. La feina ara és configurar una plantilla que sigui tan competitiva com en els anteriors cinc cursos en la Lliga Femenina, en què el pitjor lloc va ser el cinquè.

Una nova etapa

Jordana fa dècades que està en el món de la base. Primer, a la seva Torelló natal –allà ja va arribar a guanyar un estatal cadet– i, posteriorment, treballant per la federació catalana, fins que a principis dels noranta va formar part del Segle XXI. Al centre de formació, hi ha fet de tot, des de director tècnic fins a participar en programes de tecnificació, a més d'entrenador. A tot això, també ha estat a la FEB, treballant amb les seleccions espanyoles fins fa tres anys, en què va partir peres per discrepàncies amb els responsables de la federació. Ara, ha posat fi també al seu treball al Segle XXI i embrancar-se en un projecte que li fa molta “il·lusió”: “Vaig decidir que era el moment de canviar i em ve molt de gust iniciar aquesta nova etapa. Podré posar en pràctica totes les idees que tinc al cap, sense cap límit. Fins ara els tenia perquè havia de cuidar tot el procés formatiu. No accelerar innecessàriament res.” Per les mans del tècnic han passat algunes de les millors jugadores catalanes o estatals, com Alba Torrens, Amaya Valdemoro i ara recentment Ángela Salvadores.

A l'Spar Citylift Girona, Ramon Jordana coincidirà amb la seva filla, Noemí, que és a punt de renovar: “No hem barrejat mai bàsquet i la família i, de fet els partits sempre els comenta amb la seva mare. Però, ara m'ha dit que li fa molta il·lusió que la torni a entrenar.” Ja ho va fer a Torelló de petita; al Segle XXI en edat cadet i també a la selecció espanyola júnior, or en l'europeu de 1998 amb Noemí Jordana en el cinc ideal. Pel que fa a l'estil que imposarà, primer vol veure com queda configurada la plantilla i si serà curta o llarga d'efectius.

L'equip iniciarà la pretemporada el 10 de setembre. En els propers dies ha de quedar també definit el cos tècnic amb el qual treballarà Jordana.

LES REACCIONS

Em plantejo la temporada amb passió. La idea és divertir-nos i, si ho aconseguim, segur que guanyarem molts partits
Aquesta era una molt bona opció per a mi. Reuneix coses que m'importen, com la vinculació al territori i el treball formatiu, la base
Vaig tancar una etapa sense cap ‘mal rotllo' i ara em venia de gust fer això. Posar en pràctica el que tinc al cap sense limitar-me gens
[Entrenar la filla, la Noemí] Ho havia fet abans i ara em va dir que li feia moltíssima il·lusió que la tornés a entrenar
Ramon Jordana
Volíem un tècnic amb experiència i que entengués la nostra realitat. A més, ens ajudarà molt amb les joves
Pere Puig

Sis professionals i gent de casa

Si bé encara no hi ha cap contracte firmat, el club ja dóna per tancades les renovacions de Noemí Jordana i Anna Carbó. Elles dues i quatre fitxatges més (una altra exterior, una tres-quatre i dues interiors) han de configurar la columna vertebral de l'Spar Citylift Girona de cara a la temporada 2014/15. “El que volem és fitxar les millors jugadores possibles, pensant en sis professionals. La nostra idea és que la resta siguin jugadores de la casa, gironines”, va exposar el director esportiu, Pere Puig. En dinàmica del primer equip, hi haurà, entre d'altres, Iho López –serà júnior de segon any– i també Eva Bou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)