ACB

Víctor Sada, quina passada

Lliga Endesa. El base retalla d'un mes el pronòstic de recuperació més optimista després de l'operació d'hèrnia discal i avui mateix podria reaparèixer

El títol evoca el càntic que li dedicaven a Girona en l'època en què Víctor Sada s'associava amb Marc Gasol. Però el base, ara ja amb 30 anys, l'ha tornat a justificar. Avui tornarà a fer una roda d'escalfament a la pista de l'Estudiantes i podria reaparèixer. Dissabte farà dos mesos que el van operar d'una hèrnia discal a la zona lumbar i en aquest període no tan sols ha comprovat que han desaparegut els dolors de ciàtica, sinó que ha completat tota la fase de recuperació, per a la qual es preveien no menys de tres mesos.

El jugador té l'alta mèdica, i fins i tot el traumatòleg Sergi Francisco s'ha sorprès per una recuperació “més ràpida del que s'esperava”. L'espectacular condició física de Sada i la seva capacitat de sacrifici durant llarguíssimes sessions amb el preparador físic Miguel Ángel Rodellar –que dirigeix la preparació dels pilots andorrans Cyril Despres i Albert Llovera– expliquen que pugui estar a punt. Sada tindrà un premi imprevist: poder-se enfrontar amb el Barça, el seu exequip, el dia 18.

La novetat serà Sada, però no és de qui s'espera més. Tots dos equips estan a l'expectativa de quin serà el rendiment real de les dues últimes incorporacions. A Madrid va arribar el talentós i imprevisible Pietro Aradori, que, de moment, ha estat gairebé transparent en els dos partits (4 punts i 1 de valoració en total). L'italià necessita trobar el seu espai el seu rol en un perímetre amb molt poca competència (Van Lacke, Rabaseda i el jove Hernangómez).

El MoraBanc tampoc no té un joc interior gaire dens perquè Nate Jawai no es posi ràpidament les piles. L'australià ja va fer un pas endavant en el partit contra el Madrid i, a més, té l'avantatge que la seva sola presència canvia l'atac dels rivals que no tinguin jugadors tan grans com ell. Justament, l'Estudiantes és un d'aquests equips. De manera que l'equip que llança més triples de la lliga haurà de buscar, paradoxalment, el domini a la zona perquè els seus arguments siguin més sòlids.

Més que necessària

El partit d'avui és el que hauria d'haver tancat l'any i que es va ajornar. Cap dels dos equips està en zona de descens, però, en el cas del conjunt andorrà, vèncer avui permetria que el coixí de victòries respecte a l'últim fos ja de tres. De vèncer, l'Estudiantes se situaria amb les mateixes cinc victòries que el conjunt de Joan Peñarroya.

No és normal jugar tres partits en sis dies, però ja ho teníem previst. I sabem que cal jugar millor que contra el Madrid
Joan Peñarroya
Sada ha vingut per ser protagonista i té qualitat per ser-ho. L'equip està molt content pel seu retorn. És una gran notícia
Tom Schreiner
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)