ACB

Un partit per enlairar-se

Lliga Endesa. El MoraBanc Andorra visita el Fontes do Sar, una de les pistes més complicades, amb l'ambició de tornar a guanyar després d'haver enllaçat dues derrotes

No hauran passat ni tres dies des del partit jugat a la pista del Movistar Estudiantes i el MoraBanc Andorra hi tornarà a ser. Serà aquest vespre a Santiago de Compostel·la, en una de les comptades pistes que queden en la lliga on els partits duren més de quaranta minuts per obra i gràcia de l'afició. És a dir, test mental d'alta volada per a un equip, el de Joan Peñarroya, que vol aixecar-se després de deixar escapar una victòria, a Madrid, que literalment tenia a les mans.

Els canvis defensius

A banda de l'envejable i saludable tarannà dels aficionats gallecs, l'altra gran característica de l'Obradoiro és la capacitat de portar el ritme dels partits des dels canvis defensius. Llevat dels primers instants de cada atac, és complicat afirmar amb contundència si els jugadors de Moncho Fernández defensen de manera individual o zonal. Cal tenir el cap clar, lúcid i ser ràpid en la presa de decisions –de manera particular en la posició de base– per no quedar atrapat en la teranyina defensiva del Rio Natura –només el Barça, el Bilbao i l'Unicaja encaixen menys punts que l'equip gallec (73,1)–. Sense ser un conjunt que recuperi moltes pilotes, sí que porta el rival a fer tirs forçats, fora de posició i sense importar-li que un jugador petit quedi aparellat amb un de gran al pal baix –l'activitat de mans i cames és l'arma per llimar dèficits físics. Ofensivament, si el MoraBanc és capaç de minimitzar les situacions de transició del rival tindrà molt de guanyat, perquè el Rio Natura pateix en el joc a mitja pista. Un bàsquet, en aquest cas, que fonamentalment treballa per alliberar els seus tiradors, siguin exteriors (Waczynski, Corbacho, Giannopoulos) o interiors, i aquí Maxi Kleber és un factor diferencial –a casa, 12/19 triples (63%); a fora, 6/18 (33%).

Vull pensar que ens va bé jugar amb tan poc temps. Seria positiu fer un bon partit i aconseguir una victòria després de la derrota a Madrid
L'equip fins ara ha reaccionat de forma positiva. A veure si recuperem una mica d'espurna i ens alliberem
Joan Peñarroya
És difícil estar preparat per defensar el seu ritme de joc. Són llestos i sempre busquen fer una passada més
Moncho Fernández

Resultats a casa, resultats a fora

“És un equip que es fa molt fort a casa seva, amb un gran ambient, i milloren molt les seves prestacions com a local.” Parlava així Joan Peñarroya d'un Rio Natura que fins al moment acredita un 6-1 al Fontes do Sar. Concretament, els de Moncho Fernández han derrotat el Manresa (+24), el Guipúscoa (+16), el Fuenlabrada (+12), el Sevilla (+11), l'Estudiantes (+1) i el Barça (+12), i han aconseguit un marge de +12,7 punts en les seves victòries –només han perdut contra l'Iberostar (-19)–. Tot plegat al costat de l'1-6 que presenta com a visitant el MoraBanc: victòria a Sevilla (+20) però derrotes a Màlaga (-14), a Manresa (-8), a Guipúscoa (-3), a Tenerife (-27), a Fuenlabrada (-23) i dimecres a la pista de l'Estudiantes (-3). És a dir, un -13 de mitjana en les derrotes lluny del Principat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)