ACB

Una història coneguda

Lliga Endesa. El MoraBanc no es rendeix mai a pesar de la pluja de triples visitant, té prou esma i joc per avançar-se 74-73 però no pot rematar la feina

Un cop més, i en van uns quants, el MoraBanc Andorra va pedalar de valent amb el vent en contra i va esquivar totes les dificultats, però a l'hora de posar el llaç al partit li va faltar el cop de gràcia. Va voler però no va poder, pel nivell del rival, el líder de la lliga i, també, per la no-senyalització d'una falta en els frustrats triples finals.

Sempre drets

Tot i sortir ben posicionats al darrere, el cert és que els primers vuit minuts van ser clarament dels visitants. Pressionant molt la pilota, la defensa andalusa va maltractar el MoraBanc (8-16) i no va ser fins poc més de dos minuts abans d'acabar el quart que l'equip i el públic es van despertar. Amb Jawai i Bivià connectant (17-16).

En la continuació, tanmateix, l'incipient domini del tir exterior malagueny que s'havia vist es va emfatitzar, amb Thomas i Toolson (21-27). Tot i això, i que l'Unicaja castigava cada rebot sense amo a la seva cistella, l'equip va trobar punts des de la defensa (29-31), si bé entre Kuzminskas i Vázquez van tornar a ampliar l'avantatge. En el descans (33-38), el que pesava més ja eren els 7/15 triples dels visitants.

Tornant, un immens Ivanov va focalitzar l'ofensiva d'un MoraBanc que creia en la seva proposta d'obturar la zona i concedir el perímetre. Cinc punts del búlgar i una transició de Navarro van igualar el matx (43-43, 25'). Com en el primer temps, però, l'Unicaja tenia un, dos o tres triples a punt (44-54), ratxa contrarestada també des de la llarga o (Green) la molt llarga distància (58-60).

Sense defallir i jugant amb cinc petits –una tècnica a Peñarroya retornava els 10 punts d'avantatge al líder (58-68)–, el MoraBanc va trobar Beto, Trias i, sobretot, Navarro per retallar (66-68) i per, amb un triple del portuguès, avançar-se 74-73 2:25 abans del final. Quedava temps, però l'equip no va rematar, Granger i Thomas van alçar la veu (74-77) i, ja en la darrera acció, ni el triple de Navarro ni el de Green van entrar.

L'última acció no era falta, era penal. Potser perdem, però mereixíem tirar els tres tirs lliures. Però bé, en l'últim quart no n'hem tirat cap
Amb l'energia, l'esperit i l'actitud d'avui guanyarem molts partits. Arribaran les victòries, segur
Jordi Peñarroya

Al Poliesportiu comença la lliga

Després del partit d'ahir, s'han acabat les visites dels equips d'Eurolliga, els pressupostos grans i els equips que lluiten per jugar el play-off. Des d'ara i fins al final de temporada, passaran pel Poliesportiu els conjunts que, com el MoraBanc, tenen com a primer i gairebé únic objectiu acabar entre els 16 primers. Començant pel Guipúscoa, el dissabte 7 de febrer (21h) i, ja després de l'aturada per la copa, La Bruixa d'Or Manresa, el dissabte 28. Després, fins a cloure el campionat, visitaran Andorra l'Iberostar, el Fuenlabrada, l'Estudiantes, el Sevilla i el Rio Natura, últim conjunt a jugar enguany al Poliesportiu.