ACB

El MoraBanc fa tres moviments en un dia

Lliga Endesa. Els andorrans fitxen Luka Bogdanovic (2,04 m, 1985) per ocupar el lloc d'Ivanov, que marxa a Turquia, i no prorroguen Carles Bivià

El MoraBanc Andorra té cintura i ahir va fer bona la dita que diu que una plantilla mai no està tancada perquè sempre és susceptible de ser millorada.

Amb prou feines un parell d'hores després de comunicar que no prorrogava el contracte de Carles Bivià –excel·lent treball i rendiment (6,7 punts i 2,8 assistències), però amb Sada recuperat no té cabuda en l'estructura de plantilla–, el club anunciava l'arribada de l'aler pivot serbi Luka Bogdanovic (2,04 m, 1985) per ocupar el buit de Kaloian Ivanov (2,05 m, 1986), que marxa al bàsquet turc atrapat per una oferta econòmica que el conjunt del Principat ni pot ni vol igualar.

Aquest és un moviment que no estava previst, però un cop el representant del búlgar va posar sobre la taula l'oferta que tenia Ivanov la direcció tècnica ho va veure com una oportunitat per millorar. I és que amb Bogris cada dia més sòlid i amb Jawai en bona línia en el seu procés d'integració, un jugador com Bogdanovic, amb una mà de seda des de la llarga distància, eixamplarà molt més el camp del que ho estava fent fins al moment Ivanov –11/42 triples (26%)–. Certament que sobre el paper amb el canvi es perd rebot –Ivanov n'acreditava 6,7–, però això no té prou pes per descartar la possibilitat d'incorporar un jugador que a la pràctica és un aler amb cos d'aler pivot. Amb quatre temporades d'experiència a l'ACB –una altra característica de molta consideració–, Bogdanovic arriba del Partizan i aquest diumenge s'espera que jugui a Bilbao.

Amb tot, els moviments no s'acaben i la secretaria tècnica continua treballant per incorporar un home de perímetre amb punts a les mans.

Luka Bogdanovic
Belgrad
11/02/1985 (29 anys)
Aler pivot
2m04
Trajectòria
2000/01
Radnicki
2002-04
Estrella Roja
2004-07
Partizan
2007/08
Le Mans
2008/10
DKV Joventut
2010/11
Chorale Roanne
Oldenburg
2011-13
Cajasol Sevilla
2013/14
Türk Telekom
2014/15
Partizan
MoraBanc Andorra
2014/15 (Eurocopa)
Punts
5,8
Tirs de 2 p.
50%
Triples
39%
Tirs lliures
82%
Rebots
3
Minuts
16,4
Partits
10

Francesc Solana i el pragmatisme

El director general del MoraBanc explicava ahir el motiu de l'operació. “Ens comuniquen que l'Ivanov té una proposta econòmicament molt bona de Turquia, molt superior al que té signat aquí. Ell la valora i l'accepta, per bé que l'operació no es porta a terme fins que no veiem que tenim la possibilitat de fitxar el Luka.” Una possibilitat molt ben vista. “És un jugador que s'adequa molt a les característiques que ara mateix necessita l'equip. Ens ajudarà a millorar el percentatge de triples perquè, bàsicament, és un tirador.” Quant a la marxa de Carles Bivià, deia: “Un cop el Víctor s'ha recuperat, tenim dos bases i el que ens pot donar el Navarro esportivament no tenia lloc. Li donem les gràcies i li desitgem molta sort.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)