Més bàsquet

Ricky Rubio reapareix quasi tres mesos després

NBA. El base, recuperat de la lesió al turmell, va sortir d'inici i va acabar amb bones sensacions. “M'he sentit bastant bé. Em sento en forma i preparat.”

Una victòria a l'octubre, tres al novembre, una al desembre i tres al gener.

Aquest és l'estat del pitjor equip de l'NBA, els Timberwolves de Minnesotta (8-40), franquícia que dilluns a la nit va estar d'enhorabona malgrat sumar la quarantena derrota de la temporada. Gairebé tres mesos després d'haver-se lesionat el turmell a Orlando, Ricky Rubio, que una setmana abans havia signat la seva renovació, va reaparèixer. I va fer-ho en el cinc inicial i amb bones sensacions. “M'he sentit bastant bé. Em sento en forma i preparat”, afirmava el jugador del Masnou després del partit.

Va ser un enfrontament de contrastos, en què l'equip del base català, que va arribar a perdre de 21 punts a la meitat del segon quart (45-24), va ser capaç de remuntar i situar-se, ja e l'últim quart, a només quatre punts dels texans (92-88). Faltaven aleshores poc més de quatre minuts per al final, i Ricky, que té els minuts determinats pels doctors, deixava el joc quan millor començava a trobar-se. “He intentat fer-ho tan bé com he pogut per recuperar sensacions. Ha estat difícil, perquè quan finalment havia agafat el ritme, el control del partit, era el moment d'asseure'm.” En els 21 minuts de joc de què va disposar, Ricky va acabar amb 10 punts, 3 rebots, 4 assistències i 3 pilotes perdudes, amb 4/8 tirs de 2 punts, 0/1 triples i 2/2 lliures. “Hem fet un bon treball per mantenir la forma, però no és el mateix que el ritme de partit.”

Hi està habituat

Malauradament, no és aquesta una situació nova per a Ricky. En la primera temporada en la lliga (2011/12), lesionat greument al genoll, Rubio va perdre's els últims 25 partits del curs i els primers 25 de la temporada següent. En la passada (2013/14) va poder jugar els 82 partits, i en l'actual, en el cinquè –aleshores els TWolves estaven 2-2–, va fer-se un fort esquinç que l'ha tingut fora de joc 42 enfrontaments.

42
partits
ha estat absent Ricky. Des que és a la lliga (2011), el base s'ha perdut 92 de 278 partits per lesió.
21
minuts
va estar en pista el jugador del Masnou el dia del seu retorn. S'havia lesionat el 7 de novembre.

La ratxa dels Hawks s'acaba a Nova Orleans

La sèrie de victòries consecutives dels Hawks d'Atlanta va acabar a Nova Orleans, on els de Geòrgia van perdre per primera vegada des del 26 de desembre passat. És a dir, després de 19 victòries. Contra uns Pelicans (26-22) que han guanyat sis dels últims set partits, els Hawks no van tenir solució davant d'Anthony Davis (29 punts, 13 rebots, 3 assistències i 2 taps), ben acompanyat per Eric Gordon (20) i Ömer Asik (9 i 17 rebots). En qualsevol cas, l'estat dels de Mike Budenholzer continua sent espectacular: del 7-6 amb què van començar, al 33-3 des d'aleshores. Amb la seva derrota, la millor sèrie en curs és ara la dels Cavaliers (30-20), que enllacen onze triomfs.

L'altre equip més en forma són els Grizzlies (36-12), segons a l'oest i que a Phoenix van sumar l'onzè triomf en els últims dotze enfrontaments. En aquest cas, va anar d'un pèl, perquè perdien 101-94 a 1:49 per al final. Però les pilotes perdudes dels locals, l'encert visitant –amb un 2+1 de Jeff Green després d'un rebot d'atac (101-102 a 4,5 segons)– i un tap de Marc Gasol en l'últim intent de Markieff Morris, van decidir. El pivot català, una vegada més, no va fallar: 15 punts, 6 rebots, 8 assistències i 3 taps.

La jornada

Cavs - Sixers

97 - 84

Wizards - Hornets

88 - 92

Nets - Clippers

102 - 100

Raptors - Bucks

75 - 82

Pelicans - Hawks

115 - 100

Thunder - Magic

104 - 97

Mavs - TWolves

100 - 94

Suns - Grizzlies

101 - 102

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)