ACB

Val el seu pes en or

Lliga Endesa. El MoraBanc ha de remar contra corrent i a partir de la defensa encadena la tercera victòria per obrir forat respecte al descens

Tres victòries de marge sobre el cuer i dues sobre el penúltim. La perspectiva del MoraBanc s'aclareix gràcies a una victòria imprescindible, d'aquelles que tenir-la o no és com girar un mitjó.

I no va ser una passejada. Amb problemes al darrere per –amb tres petits– tancar el rebot i per defensar la línia de tres i la dualitat de Panko, el MoraBanc va anar de seguida a remolc (6-16) tot i un tímid intent de defensa zonal, i va concedir 30 punts en el primer descans.

Van arribar els triples locals i l'empenta de Schreiner per posar l'Andorra en el partit (33-35). El rebot ja era andorrà, d'aquí sorgia la possibilitat d'anotar en transició i de sentir-se millor a partir de la defensa. El Montakit continuava sumant des de l'arc –vuit jugadors seus van anotar triples– però en el segon quart Cvetkovic i Panko van aportar 2 punts (20 en el primer) i Akindele encara no feia mal. Stojanovski va donar el primer avantatge del matx (46-45), amb el Montakit lligat, incòmode (dos punts i 1/7 en els últims quatre minuts) i al darrere únicament pendent de la defensa de l'un contra un.

Els visitants van trobar Akindele en el tercer quart (53-53). De fet, tot el seu atac passava pel pivot o pel triple (Cvetkovic i Panko, 57-59). Van aparèixer Betinho, Bogris, Bogdanovic i dos grans rebots d'atac de Green per tancar el quart (70-64).

El MoraBanc tenia el rival agenollat (74-64) però es va clavar en atac (74-71) i les eliminacions de Jawai i Green causaven dubtes. A més, Stojanovski es va lesionar –punxada als isquiotibials de la cama esquerra– i un triple de Panko va jugar amb els nervis locals (83-80) a 1:10. Però Bogdanovic va replicar de seguida (86-80) i el MoraBanc es va defensar des del tir lliure.

Tot i el mal inici i el seu encert de tres, no ens hem desfet. Després hem pogut trencar, però hem tingut tres mals minuts en atac
Joan Peñarroya
La victòria té molt valor, i més per com l'hem sabut patir. Els deixem a tres victòries amb vuit partits per jugar però no ens podem relaxar