Més bàsquet

Tot a punt per al Costa Brava Girona International

Formació. La 2a edició del torneig es disputa des d'avui fins dissabte amb 68 equips base, més del doble que el 2014

El Costa Brava Girona International Basket 2015 arrenca avui amb 68 equips masculins i femenins de les categories cadet, infantil i mini, més del doble que en la primera edició de l'any passat (32). La competició es disputa fins divendres en nou seus, cinc més que en la primera edició, i amb l'objectiu de convertir la ciutat de Girona i les poblacions del seu entorn en un punt d'ebullició de bàsquet amb la presència d'un miler de jugadors i un centenar d'entrenadors. Girona i Salt per partida doble i Bescanó, Fornells de la Selva, Quart, Sant Julià de Ramis i Sant Gregori acullen equips d'àmbit estatal i internacional en un torneig en el qual, a més del padrí de la primera edició, Ramon Sitjà, s'afegeix la figura de l'aler pivot del MoraBanc Andorra Jordi Trias.

Punts d'interès

El sistema de competició de cadascuna de les categories, les finals de les quals es jugaran a la mateixa seu on s'ha disputat la fase de grups, consta d'una lligueta de quatre equips que s'encreuaran després en un sistema d'eliminatòries. En el quadre femení hi ha sempre dos grups (vuit equips), mentre que en el masculí la categoria cadet i mini en tenen quatre (16 equips) i la infantil tres (12). L'Escola de Bàsquet Marc Gasol, BC Fontajau, Uni Girona, GEiEG, CB Campdevànol, CB Fornells, CE Bescanó i tres combinats de jugadors gironins de categoria mini –disposen de la col·laboració de Grup Andreu, Ambisist i Mic Grup– són els conjunts que representaran el bàsquet gironí. Gran Canària, CB Canàries, Baskonia, València Basket i CB Valladolid són els clubs de l'òrbita de la Lliga Endesa que participaran en el torneig, en el qual també hi ha els catalans Granollers, Lliçà d'Amunt, Pineda, Montgat i Sabadell, i altres entitats destacades de la resta de l'Estat, com ara Tabirako (Durango), Sant Lluís de Maó (Menorca), San Ignacio Loyola (Pamplona), Boscos de Ciutadella (Menorca), Nou Basket Femení (Castelló de la Plana) o Eivissa.

Quant als equips estrangers, destaca la presència de l'Ulm alemany –té la seva pròpia masia a Söflingen, on s'allotgen els jugadors, entre els quals hi ha el sostre del torneig (Mate Fazekas, 2,07 m, 2000)– en la categoria cadet, o l'escola de bàsquet d'Arvydas Sabonis, que té més de 800 alumnes i que tindrà un equip en el Costa Brava Girona International Basket en la categoria mini masculina.

Programa
2 abril
Fase grups, matí i tarda
3 abri
Grups matí i classificatoris tarda
4 abril
Classificació i finals matí
Categories i seus
Cadet masculí
Vila-roja i Montfalgars (Girona)
Infantil masculí
Quart i Fornells de la Selva
Mini masculí
Sant Julià de Ramis i Sant Gregori
Cadet femení
Salt (pavelló)
Infantil femení
Bescanó
Mini femení
Salt (pista annexa) (*) Les finals es juguen a la seu de cadascuna de les categories
Hotels
Cadet i mini masculí
Hotel Ibis Budget (Girona)
Infantil masculí
Hotel Sidorme (Salt)
Cadet infantil i mini femení
Hotel Holiday Inn (Salt)
Ramon Sitjà ja va apadrinar el torneig el 2014 i ara s'hi afegeix Jordi Trias
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)