ACB

Paciència i criteri

Lliga Endesa. El Barça sap adaptar-se per sumar amb el perímetre quan la Penya li desconnecta els pivots

Primer va ser Satoransky, aprofitant el seu avantatge físic sobre Mallet per anotar i generar amb verticalitat. Després, DeShaun Thomas portant Kirksay a prop de bàsquet. Més tard, Navarro (13 punts en 14 minuts i alguna acció de jugador estel·lar) i, en l'últim quart, Marcelinho (10 punts) i Abrines per rematar la feina. El Barça no va trobar la victòria a dins, tot i tenir jugadors interiors molt més grans, i va ser el perímetre el que va resoldre: 57 dels 80 punts de l'equip van ser dels exteriors, amb 10/14 de 2, 8/20 de 3 i 13/17 tirs lliures.

L'hi va portar la Penya, a aquesta situació. Amb la seva agressivitat defensiva, apujant la primera línia, amb els interiors anant desacomplexadament a l'ajuda i al 2 contra 1 a fora. Va passar sobretot a partir del minut 7 i el Barça es va sentir clarament incòmode sense poder connectar amb els seus interiors, però hi va haver paciència per esperar que la Penya entrés en reserva i prou encert des de l'arc (8/23) –a diferència de dijous (3/13)– per equilibrar l'atac.

Va ser una mica el món al revés: el Barça sumant amb els exteriors i controlant les ratxes de triples de la Penya i els verd-i-negres produint des de dins, sobretot a partit del seu magnífic rebot d'atac.

13
punts
és la màxima anotació de Navarro aquesta temporada en l'ACB. Ja els havia assolit, però amb més minuts.
12
pèrdues
del Barça en la primera meitat. És la seva mitjana per partit en la fase regular (l'equip que en feia menys).
18
rebots d'atac
de la Penya. No són el seu sostre del curs. N'havia agafat 23 contra l'Unicaja i 22 contra el Montakit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)