ACB

Tothom marxa content

El Barça tomba el Fiatc Joventut i es classifica per desè any consecutiu per a les semifinals de l'ACB

Els verd-i-negres, amb un desgast físic increïble, acaben cedint en el darrer quart quan se'ls acaba la benzina

El Barça va complir els pronòstics. Els de Xavi Pascual es classifiquen per a les semifinals per desè any consecutiu i, després d'un any en blanc, encarrilen el seu objectiu de guanyar l'ACB. La Penya, en canvi, tanca la temporada sense títols però amb una nota de 10 després de fer un curs impensable a l'estiu. Una gran temporada que es va veure recompensada al final del partit quan, tot i quedar eliminada, va rebre l'ovació de la seva afició entregada a un equip amb un esperit que ha enganxat a tothom. El Barça es recupera mentre espera que l'Unicaja i el Laboral Kutxa decideixin qui serà el rival dels blaugrana després d'empatar ahir la sèrie; el Fiatc Joventut marxa de vacances amb molts interrogants sobre el futur i pendents que Salva Maldonado digui el seu sí a continuar. Però temps hi haurà per planificar el nou curs.

En el derbi d'ahir tothom tenia al cap el que havia passat en el darrer duel a Badalona entre tots dos equips, quan el Barça va vèncer de 38 punts de diferència en la lliga regular. I la sortida dels de Xavi Pascual semblava que podia seguir el mateix guió amb un 0-7 incontestable. Però va reaccionar el Fiatc Joventut amb la mà d'un Miralles encertat (4/4 tirs de dos). Els blaugrana es van mantenir al davant fins al 8-17 amb un 7/7 en tirs de camp impecable. Però la reacció verd-i-negra va arribar amb Kirksay, que amb dos triples va liderar un parcial que serviria per empatar el matx (19-19). En aquesta fase les pèrdues de pilota del Barça –és l'equip que menys en perd de l'ACB– eren constants i, a diferència del primer partit –47 captures del Barça contra 27 de la Penya–, la lluita pel rebot estava equilibrada. Això va permetre als de Salva Maldonado aguantar el talent i la qualitat del Barça i arribar a un descans totalment obert (36-38).

En el tercer quart la Penya va aconseguir capgirar el matx amb un triple de Hannah (45-46), però quan pitjor ho estava passant el Barça, va aparèixer –i això és una gran notícia, perquè ratifica que les sensacions són bones– Navarro. La Bomba va anotar tres triples quan l'equip més el necessitava i una cistella d'una qualitat només a l'abast dels escollits. Al final del tercer quart la renda havia augmentat fins a set punts (47-54) amb Navarro com a màxim anotador (13).

I va ser en el darrer quart quan el gran desgast físic del Fiatc Joventut per aguantar la bèstia blaugrana es va veure com s'acabava pagant. Ja sense benzina, un triple de Huertas situava un màxim avantatge de 13 punts (47-60). Faltaven vuit minuts i la sensació és que el matx s'havia trencat. Maldonado va situar una defensa zonal, cosa poc habitual, però el Barça la va perforar sense compassió i va sentenciar el matx. En el tram final la Penya no va tirar la tovallola, però tot i acostar-se en el marcador i mostrar el seu punt d'honor va acabar cedint a la superioritat del Barça.

ELS VESTIDORS

Hem tingut un gran desgast físic per poder tombar un equip que s'ho deixa tot
Marcelinho Huertas
base del fc barcelona
És innegable que som un equip amb caràcter i ambició, però no ha estat suficient
Sergi Vidal
ESCORTA DEL FIATC JOVENTUT
Estem amb confiança i les vuit victòries seguides són el reflex a la feina feta
Tibor Pleiss
pivot del fc barcelona
Hem perdut massa pilotes i ho hem de millorar de cara a la semifinal, són massa
Àlex Abrines
aler del fc barceona
Estem fotuts per l'eliminació però satisfets perquè ho hem donat tot durant tot l'any
Nacho Llovet
pivot del fiatc joventut
Aquest equip ha estat una família amb l'afició
Sitapha Savané
PIVOT DEL FIATC JOVENTUT

Navarro no té res greu

Al final del tercer quart i després d'una exhibició de talent, Navarro es va haver de retirar en fer-se una revinclada al peu esquerre després de fer una cistella de qualitat. Tot i que va marxar coix cap a la banqueta traient-se la vamba, al final tot va quedar en un ensurt i estarà en forma per a les semifinals.

Ovació final a la Penya

Tot i acabar eliminada, la plantilla de la Penya va rebre una ovació sonada al final del partit com a reconeixement de la gran temporada que han fet en ‘play-off' després de sis temporades i també la disputa de la copa. La Penya ho va agrair en una gran comunió entre afició i equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)