ACB

Està en una altra dimensió

El Barça torna a apallissar l'Unicaja i situa un 2-0 en la semifinal que mai cap equip ha remuntat en tota la història

Els blaugrana van fer un recital passant del 23-23 a un definitiu 50-33

És més que improbable que l'Unicaja sigui capaç de reescriure la història. El Barça va situar ahir el 2-0 en l'eliminatòria i quan això ha passat, en les 32 ocasions viscudes fins ara, mai s'ha aconseguit remuntar. Només en sis ocasions qui perdia per 2-0 ha pogut forçar el cinquè, però l'ha perdut. Ara mateix el Barça està en una altra dimensió que l'Unicaja i dimecres (21 h) al Martín Carpena de Màlaga podria deixar l'eliminatòria sentenciada per tenir més temps de recuperació, mentre que el Madrid, com a mínim, haurà de jugar quatre partits, els dos següent d'un nivell de desgast altíssim per evitar quedar eliminat a la Fonteta de València.

Després de la manca d'actitud dels malaguenys en el primer partit en què van ser humiliats per 31 punts de diferència, Joan Plaza no volia tornar a sortir vermell del Palau i va apostar per jugadors amb amor propi situant com a titulars Stefansson, Fran Vázquez i Carlos Suárez, suplents en el primer partit. Xavi Pascual –que va tornar a descartar Edwin Jackson– continuava amb el seu cinc habitual i un dia més sota el lideratge d'un Satoransky que està arribant al tram final de la lliga en un moment dolç de joc i confiança. Dos triples seus van donar avantatge inicial al Barça però l'Unicaja va ser un Unicaja diferent al del primer partit. L'encert exterior dels malaguenys va ser increïble amb una sèrie de 5/6 inicials, millor percentatge que de dos (3/6). Joan Plaza va instaurar una zona 2-3 que va mantenir durant molts minuts per dificultar el tir exterior blaugrana i assegurar el rebot (21-21). Com va passar en el primer assalt, l'entrada de Huertas va donar aire als blaugrana. Un triple del brasiler combinat amb l'autoritat interior dels de Pascual va fer que el parcial i la diferència anés creixent (40-28). En aquesta fase Abrines va agafar el lideratge ofensiu amb dos triples que van llançar els blaugrana. Huertas va continuar amb la seva samba particular i un 2+1 seu juntament amb un triple van eixamplar la renda (50-33) que maquillarien els malaguenys abans del descans (50-37).

La sortida del vestidor va ser de nou infal·lible per al Barça, que va tornar a obrir forat (61-43). Plaza va demanar un temps mort per evitar una nova sagnia com el primer assalt i dos triples seguits de Markovic i Thomas van liderar un parcial de 0-8 que va retornar l'emoció (63-51). Una emoció que en realitat no va existir perquè en 40 segons la renda havia tornat als 16 punts (67-51). A partir de llavors Pascual va dosificar els seus. Amb el partit resolt els blaugrana van fer espectacle, sobretot un Hezonja que vol marxar a l'NBA sense que l'oblidin.

Pleiss es lesiona però Lampe es multiplica

Quan faltaven 5:20 per acabar el tercer quart Tibor Pleiss, que havia fet un dels partits més complets, es va fer un esquinç al turmell dret que no ha estat greu. En el seu lloc va entrar Macej Lampe, que va assumir el lideratge en atac anotant vuit punts de manera consecutiva en el tercer període i, a més, sent referència interior perquè Tomic estava carregat de faltes. En el darrer quart Lampe va estar més vigilat en atac però llavors va fer una gran feina en defensa. Per la seva banda, Pleiss va estar fent exercicis darrere de la cistella amb el preparador físic per intentar recuperar sensacions però ja no va jugar més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)