FEB

Què haurà canviat?

Bàsquet. Lliga Femenina. El Cadí i l'Spar Citylift Girona reviuen la final de la Lliga Catalana, ara a la Seu i amb Chelsea Gray com a element diferencial respecte al contundent triomf alturgellenc

Portes obertes a la Seu per veure l'enfrontament entre el campió de la Lliga Catalana i el campió de la Lliga Femenina. Un partit que té un precedent proper, fa just dues setmanes, quan a Fontajau el Cadí va obtenir un triomf rotund i en determinades fases del partit va passar per sobre de l'Spar, sobretot com a conseqüència d'una condició física molt superior –tots els duels individuals van ser per al Cadí–, però també per la incomoditat que genera en un equip amb interiors grans com l'Spar l'opció de cinc jugadores obertes del Cadí.

Però en dues setmanes han passat coses. A Girona, l'arribada i l'impacte indiscutible de Chelsea Gray, decisiva per guanyar la supercopa i més diluïda en l'arrencada de la lliga contra el CREF. També s'ha lesionat Carbó, sobre la qual gairebé tothom té coll avall que el dia 12 s'haurà de sotmetre a una artroscòpia al genoll esquerre. Les diferències de preparació –molt evidents a Fontajau– s'hauran escurçat, i més aquesta setmana que Ortega ha pogut treballar sense interrupcions tot i uns problemes musculars de Pikciute, que li van impedir entrenar-se dijous i divendres i fan que sigui dubte. I, per fi, tots dos equips han iniciat la Lliga Femenina amb derrota, si bé la de l'Spar –contra un debutant– és molt més sorprenent i difícil d'explicar que la del Cadí, a la pista del Bembibre, un equip dels potents i amb continuïtat.

Que el calendari hagi situat el partit avui té una conseqüència: o l'Spar o el Cadí arrencaran la competició amb dues derrotes consecutives, una situació que segur que no estava prevista, sobretot des de la banda gironina.

Espero que estarem més compenetrades. Estem començant a veure què pot fer l'equip en atac, estem millor físicament i ens coneixem més
Som un equip jove i viurem entrebancs per falta de maduresa. A Bembibre vam prendre males decisions al final
Joan Carles Pie
Serà un partit molt diferent al de fa dues setmanes. Tots estem molt més rodats i no podem perdre de vista el potencial de les dues plantilles
Sempre que no entrem en una mala dinàmica, perdre ara em preocupa menys que assolir aviat el millor nivell
Miguel Ángel Ortega

El teòric partit 500 de Noemí Jordana en la FEB

Segons les dades de la Federació Espanyola de Bàsquet, Noemí Jordana hauria de disputar avui el partit número 500 en competicions FEB, en les quals va debutar la temporada 1998/99. La FEB tenia registrats 497 partits al final de la temporada passada, però la xifra és considerablement superior perquè, d'entrada, la base de dades de la FEB no inclou les dues primeres edicions de la supercopa, i Jordana en va disputar una (2004) ni tampoc la copa fins a l'edició de la temporada 2004/05. Jordana en va jugar sis (amb el Godella i el Celta, i fins i tot la va guanyar amb el conjunt gallec) abans d'aquesta edició amb un total de 12 partits. Amb aquests 12 i la supercopa que falta, la base de Torelló ja arribaria als 512. Però això no és tot. En la temporada 1999/00, a Jordana li computen 25 partits de fase regular quan en va disputar 26 (com es pot comprovar en les estadístiques partit a partit) i en la 2000/01, l'estadística del segon partit de semifinals Universitari-Celta no existeix i, per tant, aquell partit no consta en l'historial de les jugadores. Per tant, a falta de verificació documental, Jordana hauria disputat 514 partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)