ACB

L'equilibri dóna victòries

Lliga Endesa. El MoraBanc presenta candidatura en la copa guanyant el Gran Canària en la pròrroga al final d'un partit en què els d'Aito van sobreviure des del perímetre a la pluralitat de registres del joc andorrà

Amb 1-4 en la 5a jornada i 7-6 en la 13a (i una de les dues derrotes, contra el Madrid) és una evidència que la dinàmica del MoraBanc Andorra és un argument per a l'optimisme. Ahir va rebre el Gran Canària (+33 contra l'Unicaja cinc dies abans) després d'una pròrroga que van forçar els d'Aito i a la qual van respondre bé els de Peñarroya. I té mèrit, perquè 1:55 abans del final hi havia un 71-65 al qual l'Herbalife va respondre a còpia de triple. Però Xermadini va ser el factor d'equilibri de l'atac andorrà.

Del 14-3 al 16-17, el primer quart va ser un tobogan. En el segon, una zona d'Aito va intentar canviar el ritme de partit, ja que el MoraBanc estava aturant bé la transició canària i els d'Aito, atacant a mig camp, no eren ningú (10/17 de 2 per al MoraBanc, 5/20 de l'Herbalife en la mitja part). Els interiors d'Aito havien sumat 10 punts però els 6 de Báez no compten (un triple i un 2+1 en contraatac).

L'Herbalife es va reequilibrar quan Omic va tenir presència (46-44) i aquest fet li va permetre trobar tiradors alliberats (48-47). A l'altre costat, arriscant molt en els 2 contra 1, el Gran Canària va forçar pèrdues i es va avançar per primer cop des del primer quart amb un triple d'Aguilar (55-56). Però en el duel Xermadini-Omic el georgià va estar millor resolent les continuacions (68-62) i Aito ho va provar amb Savané. Amb més activitat per col·lapsar espais, no li va anar malament. Una penetració de Salin va donar l'empat (74-74) i David Navarro no va poder evitar una pròrroga a la qual mentalment arribava millor el Gran Canària. Tres atacs seguits fallats per cada equip van donar pas al primer avantatge local (dos tirs lliures de Stojanoviski, 76-74) i un triple de David Navarro (79-75) 1:44 abans del final va fer molt de mal perquè, anant a pocs punts, va fer anar a remolc l'Herbalife.

Havíem de parar la seva transició i el seu joc a partir del bloc directe. Després han apujat línies i el nostre atac s'ha aturat, però hem defensat
Joan Peñarroya
Estàvem amb +6 en l'últim minut i ens han portat a la pròrroga. I, tot i perdre-hi el primer atac, no ens hem desfet
Joan Peñarroya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)