FEB

Carbó ho ha de deixar

Amb gran sentiment i llàgrimes als ulls, Anna Carbó anuncia que es retira per culpa de la lesió al cartílag del genoll esquerre

Ha jugat 202 partits amb la samarreta de l'Uni Girona, 190 en competicions FEB

“Gràcies, molta sort i adéu, fins aviat, ha estat un plaer.” Amb la veu trencada i el rostre plorós, la jugadora de l'Spar Citylift Girona Anna Carbó va tancar així la lectura del comunicat en què posava fi a la seva carrera professional. Una trajectòria de deu temporades repartides entre l'Estudiantes (2005/06), el Burgos (2007/08) i l'Uni Girona (2008-16) que una maleïda lesió al cartílag del genoll esquerre ha tallat prematurament.

Carbó plega amb una lliga i una supercopa a la butxaca, sent la jugadora amb més partits disputats amb la samarreta de l'Uni (202 en total, 190 en competicions FEB). Ho va fer a Fontajau, asseguda al costat d'Anna Caula –“la meva entrenadora, la persona que va confiar en mi i que m'ha format com a jugadora i com a persona”–, que va recordar diversos episodis viscuts amb Carbó abans i després del fitxatge per l'Uni. La jugadora estava acompanyada també per tota la plantilla i el cos tècnic de l'Spar –sense excepció– i de gairebé tota la junta directiva. Diumenge, a la mitja part del partit, serà el moment de l'adéu multitudinari.

Fent-se gran a Girona

“Sóc aquí per dir que deixo les pistes després de deu anys com a professional i, sobretot, després de vuit anys en aquest club i molt abans del que desitjava”, va anunciar d'entrada Carbó, que va recordar els “grans moments viscuts amb aquesta samarreta”, des de l'ascens a Lliga Femenina fins a la consecució dels títols de lliga i supercopa i el debut a l'Eurolliga: “Quan vaig arribar era una jove de 19 anys amb moltes ganes de jugar a bàsquet i de menjar-me el món. Marxo sent una de les capitanes d'aquest gran equip, havent evolucionat dins i fora de la pista i també sent una mica més vella.”

A més d'Anna Caula, va haver-hi un record per a la junta: “Per haver confiat en mi, per haver-me fet sentir una més de la família de l'Uni i per haver-me fet una gironina més. Ha estat un orgull defensar aquest escut per totes les pistes. He gaudit vestint el número 7 cada diumenge, veient com Fontajau s'aixecava i m'animava en cada acció que feia i, sobretot, ha estat un orgull aixecar aquella copa que ens proclamava campiones el 23 d'abril passat, amb el pavelló ple de gom a gom.”

A Carbó l'atrapava l'emoció: “Desitjo molta sort al club i sé que continuarà fent les coses tan bé com fins ara. Molta sort a l'staff i a les meves companyes en la final de diumenge. Segur que l'Uni continuarà tenint grans temporades, aixecarà més títols i per fi es convertirà en un dels grans d'Europa.”

L'espina de l'Eurolliga

Carbó va explicar que enfocarà el seu futur professional a partir de la seva llicenciatura i postgrau en dret. “A l'Uni m'hi he passat molts anys i Anna Caula em va permetre compaginar els estudis amb el bàsquet. Espero trobar una bona feina i si pot ser relacionada amb el bàsquet, millor. No puc tornar a jugar professionalment però puc fer vida normal. Ho he anat sabent al llarg del temps.”

Però quan les llàgrimes la van vèncer va ser quan va explicar el somni que no podrà complir: “Qui m'havia de dir que guanyaria una lliga... Però un dels meu vells somnis era poder jugar l'Eurolliga amb l'Uni. I el club ho ha aconseguit, està entre els millors d'Europa! Estic molt contenta de veure l'escut de l'Uni a Fibaeurope.com, però molt trista per no haver-hi pogut jugar ni un minut.” Carbó va revelar que en un moment de la seva recuperació va intentar escurçar els terminis per arribar a temps de jugar l'últim partit: “Vaig forçar, i vaig forçar tant que em vaig fer més mal del que tenia, però tot va ser per poder jugar un minut en aquesta competició. Jo no em volia lesionar, jo no em volia retirar...”, va lamentar en el moment més colpidor de la intervenció.

RECONEIXEMENT

“Anna Caula és la meva entrenadora, qui m'ha format com a jugadora i com a persona”

DESIG

“Segur que l'Uni aixecarà més títols i es convertirà per fi en un dels grans clubs d'Europa”

RECANÇA

“Vaig forçar per viure el somni de l'Eurolliga, però em vaig fer més mal del que tenia”

Cap novetat sobre l'estat d'Ibekwe

Ify Ibekwe està completament descartada per demà. De fet, no hi ha hagut cap novetat mèdica al voltant de la seva lesió al soli, ni tampoc hi ha prevista cap prova radiològica aquesta setmana perquè la lesió és tan recent i prou extensa perquè no hi hagi temps material d'haver-se curat. En canvi, si l'equip força el tercer partit, la setmana vinent sí que se li faria una prova, però sense gran optimisme. Només en aquesta hipòtesi de tercer partit es valoraria forçar la reaparició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)