FEB

Un triple sense ascens

Fase d'ascens a LEB Plata. Eric Jiménez sentencia gairebé quan sonava la botzina un duel força igualat i amb domini del rebot dels navarresos. El Gandia, nou equip de LEB Plata

Un triple salvador d'Eric Jiménez gairebé quan sonava la botzina va donar al Quart la primera victòria de la seva història en unes fases d'ascens a LEB Plata. El triomf és relativament agredolç, ja que el Gandia va segellar ahir l'ascens, quan encara falta una jornada, guanyant el Coín. El triple inicial de Masllorens semblava un presagi del que passaria al final del matx. L'aler pivot impulsava als seus amb una segona bomba (7-13), fins a la irrupció de Savistki, el millor del partit. La cistella de Puertas al final del primer període era un segon presagi en una primera meitat en què els de Brea no van patir davant la zona puntual 2-1-2 del rival i van aprofitar les bones sensacions fins al descans (31-35), amb un Camós molt actiu i un Jiménez que començava a escalfar el canell des de 6,75. A la represa una esmaixada de Kanis i el mateix Camós donaven un interessant +10 (33-43) en només tres minuts de joc. Però el conjunt navarrès no s'arronsava i, mitjançant els seus dos killers, Dàvila i Savistki, s'aferrava a l'enfrontament quan encara faltava un quart (54-57), aprofitant el domini del rebot ofensiu (21 en total), un 100% en el tir lliure i les tres faltes de Kanis i Lozano, que obligaven els gironins a jugar amb petits. En el tram decisiu els visitants seguien manant per dos i tres punts fins que Savistki, amb cinc punts seguits, va posar al davant per primer cop en la segona meitat els locals (66-65), a dos minuts de l'acabament. El final va ser agònic: després del temps mort del Quart va aparèixer la mà de l'escorta Eric Jiménez, que va sentenciar quan només faltaven dos segons perquè sonés la botzina.

ARDOI69
QUART72

MEGACALZADO ARDOI: Castellano (3), Dàvila (17), Calvo (5), Savitski (28) i Urtasun (6) –cinc inicial–; Matos (4), Zabaleta (2), Cadenas (4), Barrera, Uriz. 15/40 de dos, 6/32 en triples (3 Savistki, 1 Castellano, Dàvila, Calvo) i 21/26 en tirs lliures. 46 rebots (11 Savistki), 7 assistències (2 Matos, Uriz i Savistki) i 60 de valoració (30 Savistki). QUART GERMANS CRUZ: Bataller (14), Camós (6), Masllorens (15), Jiménez (13) i Kanis (8) –cinc inicial–; Puertas (2), Dos Santos, Serra, Martorell (2), Vila (8), Lozano (4). 21/44 de dos, 6/18 en triples (3 Masllorens i Jiménez) i 12/17 en tirs lliures. 36 rebots (12 Kanis), 9 assistències (3 Bataller) i 74 de valoració (20 Masllorens). PARCIALS: 13-15, 18-20 (31-35), 23-22 (54-57) i 15-15 (69-72).