ACB

Posen Melilla al mapa ACB

Lliga Endesa. El badaloní Josep Franch i el pivot de Castelló d'Empúries Edu Gatell han estat peces fonamentals de l'ascens de l'equip nord-africà. Cap dels dos té la continuïtat assegurada

Melilla va celebrar ahir l'ascens del seu equip a l'ACB pels carrers de la ciutat. Al damunt de l'autocar hi anaven Josep Franch (Badalona, 28-01-1991) i Edu Gatell (Terrassa, 17-03-1989), els dos catalans que han format part del somni d'aquesta regió nord-africana. Ara toca el més complicat: la feina de despatxos per aconseguir els diners, i tots dos coincideixen a dir que sembla que sí que els trobaran: “A veure si es donen les condicions perquè a Melilla hi hagi ACB. Sembla que sí, però no ho sé, ara és una batalla que als jugadors ja no ens pertoca. Per l'ambient que es viu a la ciutat sembla que es trobaran els diners, però la realitat dels últims anys és que els equips que han de pujar no pugen i els que han de baixar no baixen”, assegura el base. Franch ha recuperat la felicitat jugant a bàsquet que havia perdut en els últims temps: “Em va costar una mica l'adaptació a la ciutat, a la lliga i a tot, però després he estat molt feliç. He pogut ajudar a l'equip a competir i a guanyar sobretot al final de la temporada, quan he tornat a riure i a divertir-me jugant a bàsquet i he aconseguit l'objectiu.”

Al seu costat el pivot nascut a Terrassa però de Castelló d'Empúries des de petit, es va formar en el bàsquet gironí i va deixar l'Adepaf per intentar buscar-se la vida en el món professional primer a Alcázar. Després va tornar al Sant Josep Girona, però va tornar a marxar a la Corunya, a Osca i, l'any passat, a Melilla. Gatell explica que es va quedar gràcies al segon entrenador: “Em va dir que si em quedava aquest any la faríem grossa, i realment no s'ha equivocat, el meu objectiu era continuar creixent i penso que ho he aconseguit. Ara caldrà veure que és el que passa i prendre la decisió. No és fàcil viure a Melilla, perquè ets molt lluny dels teus.” Per Gatell, aquesta temporada l'ha ajudat a créixer: “La diferència de la temporada passada a aquesta al Melilla és que el curs passat l'equip érem una família i, aquest any, a més del bon ambient a l'equip hi ha hagut més qualitat, m'ha ajudat moltíssim poder estar amb un pivot com Sonseca, que m'ha obligat a esforçar-me més per guanyar-me minuts i m'ha ensenyat coses que m'han anat molt bé.”

Tant Franch com Gatell coincideixen a assenyalar que des del primer moment han estat favorits a l'ascens i que no han fallat: “Ha estat una temporada una mica estranya, perquè hem estat amb l'etiqueta de favorits durant tot l'any. El més important és que teníem la millor plantilla i no hem fallat.”

REFLEXIONS

El meu objectiu era recuperar la felicitat jugant, i a Melilla ho he aconseguit ajudant l'equip a pujar a l'ACB
Josep Franch

HISTÒRIC MELILLA

La ciutat va embogir ahir en la celebració, i els directius diuen que volen pujar
Vaig anar a Melilla per créixer i ho he aconseguit per tot el que ha passat i per entrenar-me amb gent com Sonseca
Edu Gatell

L'Ourense sabrà divendres si té el suport del consistori

L'ascens de l'Ourense a l'ACB està pendent que divendres vinent el ple de la ciutat aprovi una proposta de l'alcalde, Jesús Vázquez, de substituir l'aval per una subvenció nominativa de la quantitat que li fa falta per poder ser inscrit en la Lliga Endesa. Si fos així, l'entitat es podria inscriure a l'ACB el 9 de juny. La data límit per inscriure's és el 15 de juny, que és quan se sabrà segur si hi seran o no. El president de l'Ourense, Antonio Gavianes, assegura que només han de convèncer els equips de l'oposició que donin suport al projecte de ciutat. El COB té els vots a favor del PP (10), però necessita que entre Democracia Ourensana (8), PSOE (6) i Ourense en Común (3) no sumin més de 10 vots en contra, que són els que té el PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)