FEB

Pocs canvis en la nova EBA

Bàsquet. El CB Quart Germans Cruz començarà dilluns la pretemporada amb gairebé idèntica plantilla que la temporada anterior, igual que el CB Salt, que va arrencar el 17 d'agost

Mínimes novetats en els dos nous projectes en la lliga EBA dels dos representants gironins en la categoria, el CB Quart Germans Cruz i el Multiópticas CB Salt, que repetiran plantilles gairebé al 95%. Tots dos estrenaran, això sí, un nou format –i ja en són molts– en la categoria: dos grups de 14 equips –cadascun en un grup diferent–. Només es trobarien en una hipotètica final a quatre per l'ascens a LEB Plata –la jugaran els dos millors de cada grup–, o en un play-out pel descens –el penúltim i antepenúltim de cada grup.

L'equip d'Albert Brea començarà dilluns la pretemporada amb les baixes de Brazo, Puertas i Juscafresa, però amb la columna vertebral intacta. Els pivots Rafa dos Santos i Miquel Lozano han confirmat finalment la seva renovació fa pocs dies, per la qual cosa el joc interior tindrà canvis mínims.

En la pretemporada del subcampió, a la seva fase d'ascens a LEB Plata la temporada passada, destaca com a notícia la renúncia a disputar la Lliga Catalana per desavinences amb la federació catalana. El programa d'amistosos serà similar al del seu rival gironí, i en el seu cas, començant el primer cap de setmana de setembre en el torneig de Sant Julià de Vilatorta. El dissabte dia 3 jugaran contra el Ciutat Vella i el Collblanc B, tots de copa Catalunya, i diumenge, contra el Granollers, també de copa, i un combinat de l'acadèmia Europrobasket. El dia 23 tancaran el programa segurament amb el seu darrer amistós, amb un equip d'EBA ja eliminat de la Lliga Catalana.

“La pretemporada és per agafar ritme. Farem molta càrrega les dues primeres setmanes. No modificarem gaires coses, perquè l'any passat va funcionar prou bé. Només retocs”, diu Brea. “L'objectiu, sent realistes, seria estar entre els cinc primers. Tot el que no sigui això no serà una bona temporada”, afirma el tècnic, que veu com a gran favorit del seu grup el Mollet. “També destacaria el Castelldefels, que s'ha reforçat bé, igual que els dos equips de les Illes”, opina. Per la seva banda, els saltencs només han perdut Montalat –força interior a la pintura– i Espinosa. Però incorporen el valencià Iborra, que ha d'aportar rebot i mà exterior.

Bover sonava per al Fuenla

Les bones notícies per al debutant Oriol Verdés a l'estiu han estat saber que al final continuen dues peces bàsiques: Bover i Torrent. El primer va estar fa dies en l'òrbita del Fuenlabrada B, que va estudiar l'opció d'incorporar el pivot per al seu projecte al segon equip, a l'EBA de Madrid. El segon al final va descartar l'aventura a l'estranger, per la qual cosa el tècnic i l'afició podran continuar gaudint de Ruleta Torrent, el millor anotador de la competició la temporada passada. Verdés, que ha començat ben d'hora (el 17 d'agost), coneix prou bé la plantilla, ja que és de la casa. “Estic agafant el timing amb els jugadors i també estem començant el treball tàctic. Volem arribar al debut en la lliga conjuntats al màxim”, diu Verdés. Un debut que per al Salt i el Quart serà el 2 d'octubre contra el JAC Sants de Roger Grimau i el Cerdanyola, respectivament.

Millors desplaçaments

“El grup en què estem penso que ens afavoreix. No tenim desplaçaments difícils com ara Andorra, Lleida i Valls, i no hi són equips forts de l'any passat al grup com ara el Mollet i el Quart”, hi afegeix Verdés, tot i que l'equip se les veurà amb el Collblanc i el Santfeliuenc. “El primer objectiu és mantenir-nos. I crec que podem assolir-lo bé. I si al gener anem bé, no renunciarem a res”, assegura el nou tècnic del primer equip saltenc, que tindrà a favor la “continuïtat” i “experiència” d'una plantilla que juga de memòria i amb els mateixos integrants ja fa algunes temporades.

QUART GERMANS CRUZ
3 setembre
Ciutat Vella/Collblanc B
4 setembre
Granollers/Acadèmia
14 setembre
Toluges
17 setembre
CB Santfeliuenc
23 setembre
per confirmar
MULTIÓPTICAS SALT
31 agost
Sant Narcís
4 setembre
Grup Barna
7 setembre
Toluges
17 setembre
CB Valls
24 setembre
La Bisbal
QUART GERMANS CRUZ Bases
Jordi Bataller
1m83, 1986
Pau Vila
1m90, 1990
Exteriors
Martí Serra
1m86, 1989
Èric Jiménez
1m90, 1990
Moisès Martorell
1m89, 1987
Edu Camós
1m93, 1990
Interiors
Miquel Lozano
1m99, 1991
Albert Masllorens
1m99, 1990
Brad Kanis
2m17, 1984
Rafa dos Santos
2m00, 1991
Entrenador
Albert Brea (2a t.)
MULTIÓPTICAS SALT Bases
Rafel Fexas
1m69, 1976
Albert Agustí
1m80, 1993
Exteriors
Guillem Pascua
1m87, 1989
Carles Nadal
1m90, 1989
Adrià Burguet
1m90, 1989
Xevi Torrent
1m79, 1990
Interiors
Marc Bartrolí
1m96, 1989
Marc Busquets
1m92, 1983
Genís Bover
2m02, 1991
Jordi Geli
2m08, 1984
Pablo Iborra
2m03, 1996
Entrenador
Oriol Verdés (1a t.)
El primer objectiu és mantenir-nos i crec que podem assolir-lo bé. Si al gener anem bé, no renunciarem a res
Oriol Verdés
La pretemporada és per agafar ritme. No modificarem gaires coses, perquè l'any passat va funcionar prou bé
Albert Brea
La continuïtat i experiència de la plantilla és clau i crec que el grup en què estem ens afavoreix
Oriol Verdés
ENTRENADOR DEL SALT
L'objectiu, sent realistes, seria estar entre els cinc primers; si no, no serà una bona temporada
Albert Brea
ENTRENADOR DEL QUART
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)