Espanyol

espanyol

Cornellà agafa fortalesa

Dinàmica. L’Espanyol, després de la relliscada contra el Leganés, va pel camí de convertir el seu estadi en un fortí després de les victòries contra el Celta de Vigo (2-1) i el Deportivo (4-1)

L’Espanyol està fent del RCDE Stadium un fortí. Quique Sánchez Flores és conscient que per fer una bona temporada el seu equip ha d’amarrar els punts de casa i, després, jugar amb personalitat lluny del seu feu. Enguany, aquesta situació encara es feia més important veient el primers desplaçaments que tenia el conjunt blanc-i-blau. El Sánchez Pizjuán, el Camp Nou, l’Estadi de la Ceràmica, el Bernabéu i Anoeta. Cinc sortides de traca i contra equips que van acabar entre els sis primers classificats. La relliscada, en forma de derrota, contra el Leganés (0-1) en l’estrena del curs a Cornellà va fer molt de mal. L’equip va ser molt pla, previsible i va entregar la primera part. Les alarmes saltaven al vestidor. La resposta de la plantilla ha estat immediata i la setmana passada els blanc-i-blaus es van redimir amb dues victòries, contra el Celta (2-1) i el Deportivo (4-1). Dos triomfs solvents i que denoten que la fiabilitat de l’equip va a més. Una situació que contrasta amb la imatge del curs anterior a Cornellà. I és que la temporada passada, els de Quique Sánchez Flores van trigar set partits a guanyar el seu primer enfrontament casolà enllaçant empats i derrotes contra el Màlaga (2-2), el Madrid (0-2), el Celta (0-2), el Vila-real (0-0), l’Eibar (3-3) i l’Athletic Club (0-0). El desencís es va trencar amb el Leganés, amb el qual va arribar el primer triomf (3-0).

La millor ratxa

En aquest sentit, l’Espanyol ha fet un salt de gegant respecte a la temporada passada. Ha iniciat el curs molt més ferm que el curs anterior. Acumula vuit punts en les sis primeres jornades. L’any passat, a hores d’ara, els blanc-i-blaus acumulaven sis punts i no van sumar la seva segona victòria en la lliga fins a la desena jornada.

Ara els futbolistes de l’Espanyol només pensen a seguir caminant de manera ferma a casa, i més tenint en compte les complicades visites al Santiago Bernabéu, aquest diumenge, i la propera, el 23 d’octubre, a Anoeta. La millor ratxa amb Quique Sánchez Flores de local es va produir el curs anterior amb quatre victòries consecutives contra l’Osasuna (3-0), Las Palmas (4-3), el Betis (2-1) i l’Alavés (1-0). La bona dinàmica es va trencar contra l’Atlético (0-1) i es va allargar fins a final de temporada, en què els blanc-i-blaus van ser incapaços de tornar a guanyar cap partit més a casa sumant dues derrotes més amb Barça (0-3) i València (0-1). Per igualar aquesta ratxa s’haurà d’imposar al Llevant i al sorprenent Betis de Quique Setién, un dels equips més en forma en aquest inici de campionat. Més enllà, el calendari per seguir alimentant el fortí de Cornellà, s’albiren les visites del València de Marcelino; el Getafe i el Girona de Pablo Machín.

EL CURS ANTERIOR

L’Espanyol va trigar set jornades a guanyar el seu primer partit com a conjunt local

RATXA DE QUIQUE

Quatre triomfs, contra l’Osasuna (3-0), Las Palmas (4-3), el Betis (2-1) i l’Alavés (1-0)

El canvi de papers respecte al curs anterior

L’Espanyol va trigar a carburar a casa, on no va guanyar fins al setè partit a Cornellà, però es va convertir en un equip força fiable a domicili el curs anterior. A fora, la collita de punts va ser molt profitosa i en els set partits inicials només va encaixar una derrota, contra el Sevilla (6-4) i va encadenar sis jornades sense perdre, contra la Real Sociedad (1-1), l’Osasuna (1-2), Las Palmas (0-0), el Betis (0-1), l’Alavés (0-1) i l’Atlético de Madrid (0-0). En total, 12 punts de 21 possibles, convertint-se en un dels equips més temuts a domicili en el primer tram de lliga. Enguany, el canvi de papers respecte al curs anterior sembla evident. L’Espanyol ha guanyat dos dels tres primers partits de lliga a casa, però a fora fins ara només ha sumat dos empats en camps complicats com el Sánchez Pizjuán (1-1) i l’Estadi de la Ceràmica (0-0). Ara el repte de l’Espanyol és intentar guanyar el primer partit lluny de Cornellà del present curs i serà una objectiu, com a mínim, força complicat per l’entitat dels adversaris que tindrà al davant. Diumenge visitarà el Bernabéu, on el Madrid no ha guanyat cap dels partits que hi ha jugat per falta de punteria. Els blanc-i-blaus intentarà allargarà la mala ratxa dels madrilenys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)