Espanyol

espanyol

mercat

A la recerca d’un migcampista a contrarellotge

Mercat. L’Espanyol ultima la marxa de Javi Fuego i busca un substitut a bon preu fins a final de temporada

L’Espanyol i el Vila-real estan ultimant els detalls de la marxa de Javi Fuego. L’asturià, de 34 anys, ja té tancada la seva sortida i s’enrolarà al conjunt groguet per a aquesta temporada i dues més. La venda del migcampista defensiu és una decisió de club i ha xocat frontalment amb els interessos del tècnic. La marxa de Fuego s’entén com una venda estratègica per alleugerir el límit salarial de la plantilla. L’asturià és un dels futbolistes que més cobrava, i el pròxim curs el seu salari es disparava per sobre dels dos milions d’euros situant-se en l’escala salarial més alta de la plantilla. Així, amb aquesta operació, el club blanc-i-blau s’estalvia la meitat de la fitxa d’aquest any més la del proper curs per un futbolista de qui no podia treure cap rèdit en el futur. L’Espanyol no dubta de la qualitat futbolística de l’asturià, però la necessitat de rebaixar el límit salarial ha fet que la direcció esportiva donés el seu vistiplau a la venda tot i no tenir el vistiplau del tècnic.

La negociació entre l’Espanyol i el Vila-real també inclourà el fitxatge del lateral dret del Vila-real B Genís Montolio, com s’informava ahir des de mitjans de la Plana Baixa. Aquest futbolista, que també pot actuar de central, té una bona projecció i ja va debutar amb el primer equip de la Plana Baixa. Montolio també té passat blanc-i-blau, ja que fa uns anys va formar part del futbol de base.

El moviment de peces no acaba aquí, i l’Espanyol està buscant en el mercat un migcampista a contrarellotge. L’entitat sap que necessita algun efectiu a la medul·lar després de la marxa de Pape Diop a l’Eibar. El club intentarà fer un esforç en aquest aspecte, però el perfil ha de ser una opció d’un cost baix i podria arribar amb una opció de compra a final de temporada. La direcció esportiva gestionarà aquest assumpte amb prudència, i si els perfils que té en cartera no acaben de convèncer, per preu o rendiment, no farà el pas. El joc de peces no acaba pas aquí i Marc Roca està molt pendent de si arriba algú per cobrir la baixa de Fuego. En cas contrari, el de la Granada del Penedès seguiria a la disciplina blanc-i-blava per la falta de migcampistes. El futbolista fa temps que està intentant forçar la seva cessió, que semblava feta fa dos mesos. Pel camí, Quique Sánchez Flores va fer marxa enrere, però Roca segueix sense tenir minuts per créixer com a futbolista. El Leganés segueix esperant, perquè necessita tenir futbolistes sub-23 per complir la normativa, i la qualitat de Marc Roca seria perfecte per al conjunt d’Asier Garitano per elevar el nivell de la seva plantilla al mig.

LES CONDICIONS

Preu contingut i, si no convencen els disponibles, el club es quedarà amb Marc Roca

PART DE L’ACORD

El lateral dret del Vila-real B Genís Montolio fitxarà per l’Espanyol

David López no es mourà en aquest mercat d’hivern

David López ha estat sondejat per l’Everton, com ahir va avançar Mundo Deportivo. L’interès dels equips de la Premier League ve de lluny i fa un any aquest diari ja va informar que diversos equips anglesos estaven interessats en la seva contractació per la seva polivalència en defensa i a la medul·lar. El conjunt de Liverpool només ha sondejat les possibilitats de fer l’operació, però no s’ha arribat a presentar una oferta formal. De moment, David López no té decidit moure’s de l’Espanyol, però a l’estiu tot podria canviar. No per motius personals del futbolista, que ja va deixar clar en una entrevista per Nadal amb aquest diari la seva felicitat d’estar a l’Espanyol. Però la necessitat del club blanc-i-blau per fer caixa i poder reforçar-se col·locar al de Sant Cugat en la graella de sortida per la seva qualitat. El club difícilment li podrà millorar la seva fitxa i qui el vulgui haurà de seure amb l’Espanyol. La clàusula del migcampista és de 40 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)