Espanyol

ESPORTS

FUTBOL

Pal de paller intocable

L’Espanyol considera Diego López, David López, Sergi Darder i Gerard Moreno l’eix vertebrador sobre el qual es bastirà el projecte 2018/19

Només deixarà sortir els seus millors actius pel total de la clàusula de rescissió

El club respiraria tranquil si tots quatre continuen el curs vinent
L’entitat està oberta a escoltar ofertes per la resta de jugadors

L’Espanyol treballa en la confecció de la temporada que ve. En la construcció del projecte 2018/19 el pes principal recaurà en l’àrea esportiva de l’entitat, independentment de qui sigui l’entrenador que agafi les regnes de l’entitat. El club, amb aquesta nova manera de fer, no vol hipotecar-se amb fitxatges de llarg termini i lligats als gustos dels entrenadors, sinó que vol fer una planificació més acurada per maximitzar els diners que hi ha a la caixa. El més important és invertir bé i aprofitar-se dels rendiments futurs dels jugadors per gestionar el creixement del projecte esportiu. L’evolució de l’Espanyol passarà per aquí i no hi ha cap altre camí que es pugui explorar.

Més enllà d’això i dels canvis en la proposta o forma d’afrontar els fitxatges, al marge del perfil econòmic d’aquests, a les oficines de Sant adrià tenen clar on estan els fonaments del projecte esportiu. Diego López, David López, Sergi Darder i Gerard Moreno són els intocables. L’eix vertebrador sobre el qual es construirà el futur pròxim de l’Espanyol. I és que per mantenir l’exigència i un creixement sostingut del projecte ha de mantenir aquest pòquer d’asos. Als despatxos de Sant Adrià expliquen de manera gràfica que aquests futbolistes són “el tronc estable” sobre el qual han de “créixer les branques”. Assegurar-se la continuïtat de tots quatre donaria una immensa tranquil·litat per competir amb solvència el curs que ve.

Clàusula o res

Un home per línia que eleva el nivell global de l’equip. El club s’aferrarà a tots quatre com un tresor de valor incalculable. Les directrius a tots els agents i intermediaris que s’han interessat per aquests actius són rotundes. Hauran de pagar la totalitat de la clàusula. L’Espanyol no regalarà cap d’aquests jugadors i ja saben quin és el preu que s’ha de pagar en el mercat per tots ells l’estiu que ve. L’entitat blanc-i-blava té un home decisiu per línia i no hi renunciarà fàcilment. El pagament d’alguna de les clàusules de rescissió d’aquest pòquer d’asos blanc-i-blau seria un cop esportiu evident, però una injecció econòmica important que permetria invertir una part dels diners per reforçar l’equip.

Diego López és un dels millors porters de la lliga i té una clàusula de 50 milions d’euros i contracte fins al 2020. La solvència i la maduresa són el seu millor aval. El gallec salva punts i dota d’experiència i compromís la resta del grup. El club sap que té una referència a la porteria i ara només necessita treballar en el seu acompanyant. Pau López no continuarà, com ja és sabut, i el club buscarà la rescissió del contracte de Roberto Jiménez, que no continuarà al Màlaga per la impossibilitat d’executar l’opció de compra obligatòria pel descens a segona dels andalusos. El club ja fa temps que pentina el mercat de porters a la recerca d’una parella solvent al costat del gallec. Una jerarquia personificada en l’altre home d’aquesta lliga. David López és l’ànima tàctica de l’equip. Té una clàusula de 40 milions d’euros. Pot jugar de defensa o de pivot i té contracte fins al 2020. Amb 28 anys és un futbolista que fa un any i mig que és en el radar de la Premier. A Anglaterra fa temps que el segueixen en els partits i tenen apuntat el seu nom en majúscules.

Més diferent és el cas de Sergi Darder. Ell serà el primer fitxatge de l’estiu. El d’Artà es convertirà a partir de l’1 de juliol en futbolista de l’Espanyol. El club haurà de pagar vuit milions d’euros al Lió. Signarà un contracte fins al 2023. Als 24 anys, el club confia en el seu creixement exponencial com a metrònom de l’equip. I en aquesta categorització d’imprescindible en blanc-i-blau Gerard Moreno té un paper protagonista. És la sensació de l’Espanyol i home imprescindible en atac. Dia que passa, dia que la seva figura s’ageganta. Ha fet 12 gols en lliga i té una clàusula de 40 milions que passarà a 50 a partir de l’1 de juliol.

Oberts amb la resta

La resta de futbolistes de la plantilla estan en el mercat i el club escoltarà qualsevol oferta i, si el convenç, podrien decidir vendre si s’adapten a les exigències que tenen a les oficines de Sant Adrià. L’Espanyol necessita alliberar fitxes i certes sortides serien benvingudes per alleugerir la massa salarial d’un equip que viu al límit en aquest aspecte. Un factor que, si no es corregeix, serà un punt d’ancoratge per créixer en el futur immediat. I és que el futur de l’Espanyol passa per controlar la bossa de salaris i no deixar escapar els millors actius. Un difícil equilibri on, de nou, la figura que podria corregir o, com a mínim, no provocar un gran impacte organitzatiu en el projecte esportiu és el traspàs d’Aarón Martín. El futbolista de Montmeló fa un any que és font de rumors i especulacions sobre el seu futur. I és que l’Espanyol ha d’afrontar un veritable joc d’equilibris per confeccionar la plantilla en què influiran molts factors.

Preocupació pel futur de Gerard Moreno a l’estiu

Els nervis i els calfreds a Sant Adrià, i per extensió a Cornellà, són per Gerard Moreno. El futbolista ja va tenir l’oportunitat de sortir en les darreres finestres de mercat però va decidir quedar-se, en gran part, per la vinculació emocional que té amb el club. Cada dia que passa assegurar-se la seva continuïtat és cada cop més complicada i els tècnics en són molt conscients. A més, la tipologia de contracte signat amb el Vila-real quan se’l va traspassar fa tres anys té moltes clàusules obertes. Un contracte “recargolat”, com el defineixen dins de l’entitat i que posa més pals a les rodes per seguir veient el davanter el proper any a l’Espanyol. Una referència per a club i aficionats, però el fet que el club de la Plana Baixa controli el 50 per cent dels drets del jugador posa, en cada mercat, l’interrogant sobre el seu futur immediat. Que seguís seria un gran èxit per a l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)