Espanyol

Comença el vertigen

Mercat. L’Espanyol no en fa prou amb la venda de Gerard Moreno i necessita vendre més actius per tenir certa capacitat de compra i, de retruc, gestionar algunes sortides complicades

L’Espanyol és un gran interrogant. El mercat de fitxatges promet ser llarg, molt llarg. El club necessita vendre i treure’s futbolistes que té en nòmina per poder anar al mercat. El primer a marxar és Gerard Moreno. Vint milions d’euros ingressarà l’entitat del Vila-real. Dotze milions ara i els altres vuit milions restants en dos pagaments, l’1 de juliol del 2019 i el 2020. Els rèdits de l’operació es destinaran a amortitzar el crèdit donat fa dos anys per Rastar Group i a pagar els quatre milions del primer termini de la compra de Darder. El traspàs del referent no és suficient per cobrir les necessitats esportives immediates, però sí per tancar l’any fiscal amb superàvit.

La marxa de Gerard Moreno obliga l’Espanyol a moure’s en un mercat advers on ara mateix no té prou capacitat econòmica ni prou estímuls per seduir els futbolistes desitjats. El problema és estructural i provoca vertigen. El club és un peix que es mossega la cua. Perd el referent que li serveix per equilibrar el pressupost i tapar forats però no per sortir al mercat a buscar un substitut de garanties. Per fer-ho cal fer més vendes. En la programació de sortides hi ha la d’Aarón Martín. El lateral ha de ser el següent, però la xifra que presenta el Benfica no arribarà als deu milions que s’establia com a objectiu l’entitat, sinó que serà molt més baixa. I si es confirmen les pitjors expectatives això incrementarà encara més les pors d’una venda de l’altre gran referent: David López. L’Espanyol, i per descomptat el seu tècnic, no vol imaginar-se perdre en un mateix estiu els seus dos futbolistes més determinants. El santcugatenc té nombroses ofertes des de fa setmanes i, com van informar, l’única via que té el club és acabar venent-lo o bé afrontar una millora de contracte. Un augment salarial que ara no pot fer l’entitat, que està més pendent de rebaixar salaris i forçar alguna rescissió per alleugerir la massa salarial entre deu i dotze milions d’euros. Cal recordar que certs futbolistes van ser sondejats per rebaixar-se la fitxa, com per exemple Diego López. El porter estaria obert a la proposta però allargant un any més la vinculació amb l’entitat.

L’Espanyol valoraria positivament la sortida d’homes com Hernán Pérez, Jurado o Pablo Piatti. No per la seva qualitat futbolística sinó per l’elevada fitxa que cobren. La seva marxa comportaria un estalvi important.

Les carpetes se li acumulen, al club, que haurà de gestionar primer els assumptes interns abans de presentar un nou reforç de manera immediata. Molts interrogants per a un equip que viu una sacsejada institucional a tots els nivells. S’està buscant un nou full de ruta i d’execució, però el més important és no perdre força competitiva i, alhora, ser prou atractiu als ulls dels aficionats a les portes de la nova campanya d’abonaments. Comença el vertigen d’un any incert.

BORJA IGLESIAS S’ACOMIADA DEL SARAGOSSA

El davanter gallec, objectiu de l’Espanyol, es va acomiadar en una emotiva carta del Saragossa i de la seva afició. El club aragonès tenia decidit retenir el jugador en cas de pujar a primera. Aquesta situació no s’ha donat i ara haurà de buscar-se una nova destinació. Propietat del Celta, amb qui té un any de contracte, a Vigo ja tenen clar que el futbolista difícilment tornarà a Balaídos. L’entitat gallega ho sap i ara el seu objectiu és treure el màxim rèdit possible d’una venda. Li queda un any de contracte i té una clàusula de rescissió de deu milions d’euros. Aquest és el problema. L’Espanyol el té com un dels objectius prioritaris per reforçar la davantera, i més després de la marxa de Gerard Moreno. El hàndicap dels blanc-i-blaus és que no poden anar a una subhasta oberta amb la resta dels seus competidors, com el Betis. El conjunt andalús estaria en disposició de pagar els deu milions d’euros. Una quantitat que els catalans no volen pagar per un futbolista al qual només li queda un any de contracte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)