Espanyol

Arrenca el projecte Rubi

Estrena. L’Espanyol 2018/19 avui comença a rodar. El nou tècnic és la gran atracció del projecte i d’un club, el blanc-i-blau, que s’endinsa a partir d’ara en un canvi de paradigma ple d’incògnites

L’Espanyol 2018/19 comença a rodar avui. Els jugadors blanc-i-blaus deixen enrere els 50 dies de vacances des que van acabar la lliga, el 20 de maig, contra l’Atlético de Madrid. El temps que ha passat entre el final de la lliga i l’inici d’aquesta pretemporada deixa clar que una de les potes més importants del projecte és Joan Francesc Ferrer, Rubi. El tècnic de Vilassar de Mar és ara mateix el gran nom que hi ha sobre la taula i el que concentra totes les mirades dels aficionats periquitos. El club blanc-i-blau no és un club que s’acostumi a moure a gran velocitat en el mercat. Tot al contrari. La seva història i els problemes econòmics rutinaris han obligat a afinar l’ull i les orelles. Perquè amb diners tot va més ràpid. Més enllà d’això, ara l’Espanyol afronta un nou paradigma. El club ha engegat un projecte de llarg recorregut, fins al 2025. Un full de ruta de set anys de durada. Tot un món si es mira amb perspectiva temporal. Un camí que capitaneja el nou director general executiu, Roger Guasch. L’Espanyol de Rubi arrenca amb més incògnites que certeses. El que s’ha vist en els dos últims anys amb Chen Yansheng a la presidència no té res a veure amb el que passarà en els propers anys.

Cap cara nova

El maresmenc sap que haurà de treballar amb un pressupost més ajustat i que haurà de redoblar els esforços per superar les limitacions amb enginy i una motivació a prova de disgustos. Rubi agafa per primera vegada un projecte a primera des de l’inici i ho fa en el club de la seva vida. La il·lusió que traspuava en la seva presentació és el far que il·lumina una afició òrfena d’estímuls positius. El nou tècnic s’estrenarà amb cap cara nova dins la plantilla i amb la marxa del gran referent dels últims dos anys: Gerard Moreno. Pel camí encara s’està coent l’arribada del seu substitut, Borja Iglesias. La contractació del gallec s’ha complicat, però les converses s’han reprès en les últimes hores després de les exigències amb què es va despenjar el Celta dissabte. El club gallec ha decidit tornar a la taula de negociacions. Ara mateix és la gran prioritat de l’Espanyol i el desig de Rubi per suplir Gerard Moreno. El gran aval de l’Espanyol, el seu as a la màniga, és la tria del davanter per venir al club, i això encotilla la pressió del Celta, que ha intentat treure més rèdit econòmic d’una operació pactada.

El retorn de Rufete

Aquesta setmana es coneixerà el nou director de futbol professional responsable. L’exjugador Rufete és l’escollit i ja va tenir un càrrec similar al València. El nomenament s’haurà de fer efectiu aquesta setmana i s’anunciarà el seu fitxatge. Tot i això, establir ara fins on pot arribar el projecte de Rubi de cara a la temporada 2018/19 és tota una temeritat. Caldrà veure quins són els jugadors que abandonen la nau perica. Certs futbolistes, com ara Roberto Jiménez, estaran avui en el primer dia d’entrenament però el seu futur apunta lluny de l’Espanyol. No serà l’únic. L’entitat de Cornellà necessita rebaixar la seva massa salarial en deu milions d’euros i encara no ha arribat a mig camí del seu propòsit.

Un altre interrogant a l’horitzó és el futur de David López, cada vegada amb més núvies i ofertes. Eix vertebrador de l’equip, la seva marxa seria un buit difícil d’omplir, però el club, si arriba una proposta seriosa, és a dir, superior als 20 milions d’euros, començaria a meditar seriosament les possibilitats d’executar el traspàs. Un cas que no agradaria a Rubi però que hauria d’acceptar. A l’Espanyol tot està en venda. Enmig d’aquest canvi de tendència arrenca el projecte de Rubi. Tot il·lusió i valentia en la seva proposta de joc, que anirà madurant en les properes setmanes.

La tornada a la feina només tindrà una absència destacada: Óscar Duarte. El central de Costa Rica va ser l’únic futbolista blanc-i-blau present al mundial de Rússia i tornarà, com és obvi, més tard als entrenaments, concretament a la gira que farà l’equip als Estats Units. Lluís López, central del filial, serà l’encarregat de cobrir la baixa del costa-riqueny. El jove central va renovar la darrera setmana el seu contracte fins al 2022. El club també ha informat que Edu Frias s’unirà a Diego López i Roberto Jiménez a la porteria. En total seran cinc futbolistes del planter els que començaran la pretemporada. Els dos esmentats, Frias i Lluís López, als quals s’afegeixen Puado, Álex López i Pipa. La resta de futbolistes convocats són Roberto Jiménez, Javi López, Hermoso, Baptistão, Piatti, Darder, Diego López, David López, Sergio García, Esteban Granero, Naldo, Marc Roca, Dídac, Víctor Sánchez, Sergio Sánchez, Hernán, Aarón, Óscar Melendo i Álvaro Vázquez. Aquests 24 futbolistes marxaran dimecres cap a Olot, fins al 19 de juliol, en la primera fase de la pretemporada. Una preparació en què els blanc-i-blaus també visitaran els Estats Units i Anglaterra.

BORJA IGLESIAS

El Celta torna a reactivar les converses per la negociació de la venda del punta

RUFETE

És l’escollit per ser el nou director del futbol professional del club blanc-i-blau
UE Olot - Espanyol
19 de juliol, 19.30 h
Richmond Kickers - Espanyol
25 de juliol, 19.30 h (02.30 h cat.)
Cincinnati FC - Espanyol
28 de juliol, 19.30 h (02.30 h cat.)
Burnley FC - Espanyol
5 d’agost, 14.30 h
Nàstic - Espanyol
8 d’agost, 20.30 h
B. Mönchengladbach - Esp.
11 d’agost, 15.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)