Espanyol

Els nois del planter

Tres homes i un únic desig

Álex López, Pipa i Javi Puado lluitaran en la gira americana per fer-se un lloc en la primera plantilla de Rubi

La competència serà dura i hauran de superar l’exigència del tècnic de tenir una plantilla curta d’efectius

L’Espanyol estarà aquests dies per terres americanes, on desenvolupa la segona fase de la pretemporada. Una estada en què els blanc-i-blaus hauran de jugar dos partits amistosos de preparació. L’estada a Amèrica serà especial per a tres nouvinguts al primer equip: Álex López (Terrassa, 1997), Gonzalo Ávila, Pipa (Esparreguera, 1998), i Javi Puado (Barcelona, 1998) lluitaran per convèncer Joan Francesc Ferrer, Rubi, que tenen lloc a la primera plantilla. La setmana als Estats Units serà per a tots tres un examen no definitiu però sí determinant. Els tres nois del planter han pujat aquesta temporada al primer equip i ja tenen contracte professional. Però una cosa és tenir un paper que ho digui i una altra és tenir un lloc en les preferències de l’entrenador. Rubi té clar que vol una plantilla curta. Ara mateix l’equip té 24 fitxes, però la intenció és reduir-lo al màxim possible. El preparador maresmenc treballa amb una xifra de 20 jugadors, a tot estirar 21. Això obliga a reduir en tres o quatre els integrants de l’actual plantilla i, segurament, encara més, ja que la marxa d’alguns futbolistes pot implicar algun fitxatge. Dins d’aquest context difícil es troben Puado, Pipa i Álex López, que intentaran demostrar a Rubi que tenen prou qualitat i consistència futbolística per ser un dels escollits en aquests càstings en què es converteixen les pretemporades amb overbooking. El tècnic haurà de decidir i serà directe amb tots ells arribat el moment. Els dos pròxims partits poden ser un toc per reafirmar les idees del tècnic o bé fer-lo canviar d’opinió en positiu o negatiu. És difícil que tots tres futbolistes acabin quedant-se a l’equip el 31 d’agost, quan es tanqui la finestra de fitxatges. En aquest trio de jugadors qui té més possibilitats de quedar-se és Gonzalo Ávila, Pipa. La seva condició de lateral dret el fa ser l’únic, juntament amb el capità Javi López, que pot actuar en aquesta demarcació. Això és un punt a favor seu i que intentarà aprofitar al màxim. De fet, fa temps que a les oficines de la ciutat esportiva confien en el creixement de Pipa com a futbolista de primera divisió.

Els casos de Javi Puado i Álex López són més complicats. Puado juga en posicions ofensives i a la davantera la lluita és dura. El club té com a prioritat reforçar-se amb un extrem i el barceloní té molta competència, amb Piatti, Hernán Pérez, Leo Baptistão, Óscar Melendo o Álvaro Vázquez. Una situació similar viu Álex López, que ha de fer-se un forat a la medul·lar. Un mig del camp ple de futbolistes, i per descomptat, de competència. El terrassenc sap que té al davant Víctor Sánchez, Granero, Sergi Darder i Marc Roca. La situació de tots dos és complicada però lluitaran fins al final per fer-se un lloc a la plantilla de l’Espanyol. Tenen a tocar el somni pel qual han lluitat des que eren petits: jugar a primera amb l’Espanyol, i no el deixaran escapar fàcilment.

Si arribat el moment Rubi decideix que no compta amb algun dels membres de la nova lleva de la Dani Jarque, l’entitat els buscarà una cessió perquè puguin evolucionar i tenir els minuts necessaris per retornar més formats i fets a l’Espanyol. El club blanc-i-blau no els traurà l’ull de sobre i tots tres van signar en els darrers mesos un contracte que els lliga amb l’Espanyol fins al juny del 2022.

20
homes
són els efectius amb els quals Rubi vol afrontar el curs. Una plantilla curta i equilibrada.
2022
Any
en què acaben els contractes dels nous jugadors que han arribat al primer equip blanc-i-blau.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)