Espanyol

Els millors fitxatges d’hivern

Situació. L’Espanyol no té cap marge de maniobra en aquest mercat llevat que faci una venda o es tregui de sobre fitxes elevades. Esperant esdeveniments, Álex López i Adrià Pedrosa truquen a la porta

L’Espanyol està congelat en el mercat. Ara mateix fer una contractació per reforçar l’equip és una utopia. L’economia del club, amb el límit salarial pràcticament exhaurit, impedeix buscar elements fora de la plantilla. L’única via per reforçar-se passa per un traspàs important o bé per la sortida d’alguns dels futbolistes que tenen fitxes més altes. Arribat a aquest punt, Joan Francesc Ferrer, Rubi, ha de fer de la necessitat virtut i mirar dins de la plantilla per millorar el rendiment col·lectiu del seu bloc. El partit de copa a Vila-real va deixar bones sensacions malgrat el punt d’amargor final, amb dos gols en els últims cinc minuts. Fins aquell tram fatídic, els blanc-i-blaus van recuperar gran part del joc que van mostrar a principi de temporada. L’equip torna a anar a més i el futbol coral i associatiu es va veure sobre la gespa de la Ceràmica. Un Espanyol valent, directe i disciplinat que va dominar el Vila-real mitjançant la possessió.

Molts futbolistes van tenir una actuació destacada, com ara Rosales i Sergi Darder, però el salt endavant dels joves ha estat revelador. Adrià Pedrosa va tornar a fer un bon partit al lateral esquerre, però Álex López va fer un pas de gegant. El migcampista va brillar a la medul·lar donant sortida a la pilota i també va estar encertat en les ajudes defensives i en l’anticipació. Uns detalls de bon futbol que van venir coronats amb un gol. El primer que marcava amb partit oficial amb l’Espanyol i que era la cirera a la seva actuació. Era la segona diana de l’Espanyol i posava en franc avantatge l’eliminatòria per als catalans abans de la davallada final. “Estem contents. És difícil donar minuts a tothom. La gent jove està creixent i s’està fent futbolista”, reconeixia Rubi mateix al final del partit, valorant la tasca dels dos jugadors del planter. “Estic content pel gol, però fotut per l’empat. Ara volem fer bon aquest resultat en la tornada”, deia el de Terrassa, que no sap què passarà amb el seu futur durant aquest mercat. “Veurem què passa en els propers dies, però jo aprofito les oportunitats que em dona el tècnic, i el fet de marxar ja no ho decideixo jo.” El cert és que Álex López va jugar com a migcampista posicional davant de la defensa. Un rol reservat a Marc Roca, que ha disputat la majoria del partits com a titular en la lliga. Álex López va agafar la batuta a l’estadi de la Ceràmica i va demostrar que té nivell i qualitat per suplir amb solvència el de la Granada del Penedès. En època d’estretors econòmiques i amb un marge escàs i pràcticament nul, la presència d’homes com Álex López o Adrià Pedrosa són una magnífica notícia. Tots dos jugadors pressionen amb les seves actuacions la competència interna de l’equip, i Rubi sap que té dos jugadors que estan treballant en silenci però aprofitant les comptades ocasions de què disposen. Tots dos ja van fer una bona eliminatòria contra el Cadis, però ahir van redoblar l’aposta contra un rival encara més temible i perillós tot i estar en hores baixes per la seva situació en la lliga. El futur immediat dirà si Álex López seguirà fins a final de temporada en l’Espanyol. Això dependrà, en gran part, de si arriben reforços de qualitat. Si no, Rubi apostarà per continuar amb la mateixa plantilla i intentant donar oportunitats als més joves. De moment, i sense novetats a l’horitzó, aquests són els millors fitxatges d’hivern de l’Espanyol. Fer de la necessitat virtut i mirar al planter. La vella fórmula casolana blanc-i-blava.

ÁLEX LÓPEZ

“Aprofito les oportunitats que tinc. Marxar cedit? Això ja no depèn de mi”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)