Espanyol

Rubi: “Aplaudeixo el Rayo, que ha donat continuïtat al seu entrenador”

Espanyol. El tècnic no considera una final el partit de demà i es manté en la idea d’assegurar que el seu equip tornarà “més aviat que tard” a la millor versió

Després de la sessió d’entrenament matinal d’avui, Rubi ha parlat en roda de premsa. Aquestes són les respostes del tècnic blanc-i-blau un dia abans de l’important partit contra el Rayo, a l’RCDE Stadium.

És més necessari que mai guanyar?: “Si, són tres punts que ens donarien moltíssim i donarien continuïtat a la segona part del dia de Vila-real. guanyar al rato significa avançar posicions i tornar a mirar endavant, que és el que vull”

Alex López, Pedrosa, Víctor Sánchez, han quedat fora: “Són decisions tècniques i tàctiques. Ara hi ha més competència i més jugadors que queden fora.”

Què ha vist que li faci pensar que l’equip pot tornar al que era?: “No ho estem fent tant malament. Durant la setmana he vist que, tot i que ens hauria agradat jugar la semifinal de copa, hem pogut preparar amb més tranquil·litat el partit i estem mes frescos.”

És demà una final?: “Per mi és un partit molt important. El Vila-real no ha baixat per haver empatat el partit de la setmana passada. La paraula final no la identifico amb aquest partit. és important perquè volem tornar a aixecar el vol.”

Se la juga?: “No descobrim res si diem que els entrenadors els van fora si les coses no van be. Però no em passa pel cap. Treballo amb el meu grup en la mateixa línia que al setembre, quan les coses anaven be. Estic convençut que aquesta fase de la temporada quedarà com una anècdota.”

Es dramatitza massa?: “Si, però entenc a la gent que està intranquil·la pels últims resultats. Al gener hem jugat lliga i copa i veure’ns tan a prop del tercer per la cua ens pot posar nerviosos. Però aquest equip guanyara partits de forma consecutiva, més aviat que tard.”

El Rayo: “Sóc un defensor de donar continuïtat a l’entrenador. El Rayo ho ha fet i està traient el cap. Aplaudeixo aquestes decisions. Ara ha passat a jugar amb tres centrals i dos carrils. Són verticals atacant, han canviat l’estil perquè consideren que els va millor.”

Com es pot contrarestar la superioritat numèrica al mig del camp del Rayo?: “La dificultat és més per contrarestar els carrils, més que no pas la gent de dions. Ens hem d’organitzar perquè en atac de vegades jugaran amb una línia de cinc.”

Els nous fitxatges obren la possibilitat de canviar per un sistema més directe?: “La nostra idea de joc mira de ser el més complerta possible. No descartem res. El problema és veure en cada moment el que toca. Quant al sistema de joc, crec que usem moltes variants que, de vegades, no s’han vist. Què ens poden aportar els fitxatges? Més varietat i més garanties.”

Wu Lei, pot condicionar-lo?: “Zero. Em dec a la plantilla i si ells veuen alguna injustícia, perdré la credibilitat. Wu ha volgut sempre el mateix tracte que els altres.”

Si no es guanya, poden aparèixer dubtes sobre la idea?: “És que no ho estem fent tant malament. L’altre dia vam ser capaços d’empatar a dos en un camp on hi havia un ambient molt favorable al rival. Crec que seguirem creient en la idea i treballant en millorar.”

Ferreyra empeny a jugar un 4-4-2?: “Ja ens col·loquem així en algunes ocasions. El que passa és que el jugador de banda pot quedar en una posició diferent. Podem usar qualsevol sistema, però també diré que hem guanyat vuit de tretze partits a casa jugant amb tres migcampistes.”

Ha dubtat de la idea en algun moment?: “No, perquè fa 20 anys que treballo amb aquesta idea. A més, he vist que aquí els jugadors l’han dut a terme.”

Baixada de rendiment: “No estem tant lluny de ser un equip molt solvent.”

Afició: “Estic encantat amb l’ambient de suport als jugadors. De vegades els hem posat nerviosos, però no ens castiguen.”

David López, dóna la cara per ell: “Prefereixo que els jugadors no hagin de dir això, perquè no em sembla que ni hagi per tant. La comunió professional entre el cos tècnic i la plantilla és total.”

Tres de quatre partits a casa: “Li dono molta importància. Aquest és el mes on hem de donar un salt de qualitat en la lliga.”

Melendo: “És millor jugador que fa sis mesos i pot ajudar a l’equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)