Espanyol

David Gallego serà l’escollit

Espanyol. El club apostarà per la línia continuista i donarà la banqueta al tècnic surienc. El seu estil de joc, similar al de Rubi, i el coneixement profund del planter, decisius en la tria final

David Gallego (Súria, 1972) serà l’escollit per fer-se càrrec de la banqueta de l’Espanyol. El surienc, si res es torça, serà nomenat nou tècnic blanc-i-blau i agafarà el relleu de Joan Francesc Ferrer, Rubi. La direcció esportiva ha treballat en els últims dies sobre diversos perfils de tècnics com Pablo Machín, el candidat més fiable juntament amb el surienc, i altres noms com Quique Setién, Claude Puel o Francisco també han estat sospesats per agafar les regnes del conjunt barceloní. Els directius han prioritzat, per damunt de tot, la línia de continuïtat que significa Gallego. El fins ara tècnic del filial fa sis anys que és al futbol de base, on ha anat cremant etapes mostrant la seva solvència. Especialment important han estat els seus dos últims anys. Al final de la temporada 2017/18, Gallego va agafar les regnes del primer equip, com a tècnic interí, després de la marxa de Quique Sánchez Flores. L’equip estava moralment tocat i el va redreçar en el tram final de lliga sumant 13 punts dels últims 15 possibles. Aquella primera experiència a la banqueta va ser una magnífica targeta de presentació. “El que coneixem del filial i quan va estar amb nosaltres és que té una manera de treballar bona, amb un convenciment important, ho va fer molt bé i ens va deixar l’empremta que si li donessin temps podria ser un entrenador espectacular per al primer equip”, va recordar ahir un dels capitans, Víctor Sánchez, en declaracions a Esports Cope. I és que aquí hi ha una de les claus de la seva tria. Gallego té l’aval dels pesos pesants de la plantilla, que ja van insinuar que el volien com a tècnic després de la marxa de Quique, però el club va apostar per una figura amb més experiència a les banquetes com Rubi.

Aquest no és l’únic argument que ha pesat en la candidatura del surienc. Gallego té un perfil continuista en relació amb el seu antecessor. No és una ruptura abrupta en el joc, sinó que serà un fil conductor. Un punt i seguit. El club té clar que ha de persistir en la idea del projecte. Un full de ruta que té com a eix principal la política de planter. Aquí és on Gallego és imbatible. Coneix millor que ningú el que hi ha en les categories inferiors. Ha entrenat els últims tres anys el filial. Sap quins jugadors poden pujar al primer equip i, de retruc, coneix a la perfecció les últimes lleves de futbolistes que s’han consolidat en el primer equip, com ara Marc Roca, Pedrosa o Melendo, i sense oblidar Álex López, Puado o Lluís.

A més, l’aposta per Gallego és mantenir l’ADN blanc-i-blau intacte i un missatge clar per fomentar la meritocràcia dins de l’entitat, no només pel que fa als futbolistes, sinó també als tècnics. I un últim detall també ha estat determinant: la fam competitiva de Gallego. Cap dels tècnics consultats arriba amb més ganes ni amb tanta força al primer equip. El surienc està davant de la gran oportunitat de la seva vida. Un salt que ha perseguit amb treball i esforç. El club li oferirà un contracte per dos anys, però caldrà veure si és un any amb un altre d’opcional depenent dels mèrits esportius.

Pendents de Rubi

L’oficialitat del seu nomenament haurà d’esperar que es validi el comiat de Rubi. Un serial que s’ha enquistat pels pagaments de la clàusula de rescissió per part del maresmenc i del cobrament pertinent de les primes per part del club. Un serial que hauria d’acabar en les pròximes hores però que s’està eternitzant massa.

DAVID GALLEGO

Amb ell es manté l’ADN blanc-i-blau, i té el suport dels pesos pesants de la plantilla

OFICIALITAT

No es farà oficial fins que el comiat de Rubi, que s’ha enquistat, no es faci efectiu

L’Espanyol serà cap de sèrie a l’Europa League

L’Espanyol serà cap de serie en les rondes preliminars de l’Europa League. El conjunt blanc-i-blau té un coeficient de 20.713 punts tot i no haver jugat competició europea en els últims cinc anys, però el fet de jugar a la lliga espanyola i la categoria dels rivals definitius li ha obert aquesta possibilitat. El conjunt blanc-i-blau s’evitarà jugar contra els equips, teòricament, més potents i tindrà un camí més fàcil per accedir a la fase final de l’Europa League. El 19 de juny sabrà qui serà el seu rival. La primera eliminatòria prèvia serà el 25 de juliol i l’1 d’agost. La segona, el 8 i el 15 d’agost. I l’última, el 22 i el 29. Si l’Espanyol supera les tres eliminatòries, estarà en el bombo de la fase de grups el 30 d’agost en el sorteig de Mònaco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)