Espanyol

Una estratègia en suspens

Espanyol. Volia renovar el seu eix vertebrador, però ha topat amb obstacles: Hermoso no vol ampliar el seu contracte i Borja es nega a apujar la seva clàusula. L’esperança és Marc Roca

L’Espanyol té clara la seva estratègia de reforços en el mercat. El club vol aprofitar l’entrada de capital del grup Rastar (que implicar un augment en la massa salarial d’entre sis i vuit milions) per millorar els contractes de certs futbolistes per conservar-los i blindar-los de cara al futur. Així, l’entitat havia posat fil a l’agulla per renovar i ampliar els contractes de Marc Roca, Mario Hermoso i Borja Iglesias. Tots tres formen el nou eix vertebrador de l’equip blanc-i-blau. Les prestacions que han ofert tots tres han estat magnífiques al llarg de la temporada i el club veia que era adient oferir-los una millora en els emoluments.

Hermoso, cap possibilitat

No obstant això, les seves situacions són diametralment oposades. La primera negativa ha vingut de Mario Hermoso. El central tenia una oferta per ampliar el seu contracte fins al 2024 amb una millora ostensible dels seus emoluments. Ara mateix el central és un dels futbolistes que estan en la part baixa de sous de la plantilla. Un fet comprensible fa dos anys, quan va arribar a l’Espanyol jugava al filial del Madrid a segona B. És conegut que els agents del defensa han rebutjat l’oferta i només estan en espera que el club blanc-i-blau i l’Atlético arribin a un acord de traspàs. El futbolista acaba el contracte el juny del 2020 i ara el club blanc-i-blau ha de calibrar què ha de fer: si exhaurir el seu contracte o bé acceptar un traspàs per rebre una compensació econòmica abans que sigui agent lliure. De moment, l’Espanyol s’ha mostrat ferm i demana els 40 milions de la clàusula. Serà difícil cobrar aquesta quantitat, però l’Espanyol vol utilitzar aquesta negociació com un model de cara al futur. El central té un preacord amb l’Atlético. Amb un salari al qual no pot arribar el club blanc-i-blau. Però el preu mínim mai serà inferior als 30 milions d’euros, ja que la meitat dels seus drets econòmics són del Madrid.

A les mans de Borja

La segona pota de prioritats de l’Espanyol era assegurar-se la continuïtat de Borja Iglesias o, més ben dit, intentar millorar la seva clàusula de sortida, que ara és de 28 milions. L’Espanyol s’hi va acostar, però la primera resposta dels seus agents va ser reveladora. No volien cap millora que anés lligada a un augment de la clàusula. Vist aquest argument, ja no es va anar més enllà a l’hora de millorar el salari del gallec. Tot i això, el club sap que una clàusula de només 28 milions és una xifra assequible per a molts equips i encara més per un davanter. Betis, València i la Premier anglesa estan molt atents a la situació del futbolista. L’Espanyol serà inflexible amb el gallec si vol marxar: 28 milions. A més, el Panda té encara tres anys més de contracte, a diferència de Mario Hermoso. I no està tan clar que vulgui marxar. Ahir, en una entrevista a El País, tornava a reiterar que medita molt els seus passos. Sap que a l’Espanyol és un home important i té un sistema de joc i uns companys que el milloren. Ara mateix està més dins que fora del club blanc-i-blau, però l’estiu tot just acaba de començar. El futur de Borja està en les seves mans i d’ell dependrà continuar o marxar. El preu ja se sap: 28 milions d’euros.

Marc Roca, peça angular

L’altre futbolista que conforma la tripleta d’homes més destacats és Marc Roca. Un home de la casa. El migcampista està sent una de les sensacions de l’Europeu sub-21. La seva exhibició de joc en la golejada contra Polònia ha fixat encara més en ell l’atenció de molts observadors internacionals. Marc Roca té contracte fins al 2022 i una clàusula de 40 milions. La intenció del club és ajustar la seva fitxa a la seva importància actual dins l’equip. El de la Granada del Penedès va renovar el contracte el novembre del 2016. És una fitxa de professional que acaba de pujar al primer equip. Ara mateix els seus emoluments estan desfasats i el club ho vol corregir per cuidar-lo, conscient que és una peça clau del projecte i que té ADN blanc-i-blau. Fa temps que es treballa en aquesta millora, que comportaria un augment de la seva clàusula. Ara mateix la cotització del futbolista és de 30 milions d’euros i el seu preu de mercat s’ha incrementat un 60% l’últim any, però després d’aquest europeu encara és dispararà més. És el diamant de l’Espanyol i l’eix sobre el qual Gallego vol bastir l’equip.

Els tres jugadors amb més minuts de la plantilla

Marc Roca, Mario Hermoso i Borja Iglesias són els tres futbolistes de l’Espanyol que més minuts han jugat en la lliga, amb el permís de Diego López, que ho ha jugat tot sota els pals. Però més enllà de la porteria, en el terreny de joc, defensa, migcampista i davanter són l’eix sobre el qual ha pivotat l’equip. Eren els intocables de Rubi. Marc Roca s’ha enfilat fins als 3.116 minuts, amb 35 titularitats. Futbolista essencial per sortir amb la pilota des de la medul·lar i iniciar les transicions defensa i atac. Borja Iglesias s’ha convertit en el gran golejador, amb 17 dianes i un total de 3.082 minuts disputats, amb una participació com a titular de 35 partits i dos duels més sortint des de la banqueta. Mario Hermoso, tot i estar lesionat durant sis setmanes, ha entrat en la classificació d’homes amb més participació, amb 2.806 minuts jugats. Ha estat el líder de la defensa i ha fet un pas al davant amb l’absència de David López. A més, el madrileny ha marcat tres gols. Vistos aquests registres, és natural que l’Espanyol busqui la renovació de tots tres per intentar que continuï la seva vinculació amb el club o, en cas contrari, aconseguir una major contraprestació econòmica en cas d’una sortida en forma de traspàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)