Espanyol

mercat

parla el tècnic

Gallego: “Les sortides? No treballo amb hipòtesis”

Mercat. El surienc ha repassat l’actualitat marcada per les situacions de Borja, Hermoso i Roca. “Ens ho agafem amb molta naturalitat. Tot el que es digui ara canvia en un dia”

L’Espanyol ha donat per tancar l’estada de pretemporada a Torre Mirona. Els blanc-i-blaus ha treballat els últims deu dies concentrats en agafar els automatismes i les dinàmiques de grup necessàries per afrontar el primer duel de la prèvia de l’Europa League en vuit dies: el 25 de juliol. Ahir, els barcelonins van fer un bon primer tast davant el Peralada a qui van golejar (0-6) gràcies a l’encert en els últims metres. Més enllà d’això, David Gallego sap que té encara molta feina al davant. “Em falta continuar entrenant, continuar creixent, que els jugadors entenguin cada vegada més el que busquem”, ha explicat aquest matí el surienc. Entre els temes calents de les últimes hores hi ha el futur d’homes com Borja i Mario Hermoso a qui s’ha afegit, en les darreres hores, la possible marxa de Marc Roca al Bayern. “Ens ho agafem amb molta naturalitat. Tot el que es digui ara canvia en un dia. El cos tècnic està veient als jugadors amb molta implicació. Si no estiguéssim pendents dels mitjans, no sabríem que tenen ofertes importants. No tinc cap queixa d’ells”. Les preguntes han anat centrades en les possibles sortides però David Gallego ho té clar. “Avui dia, Mario i Borja són jugadors nostres i molt importants per a nosaltres. Demà no sé què passarà amb ells ni amb ningú. Estan ells aquí? Perquè estaran en la llista de l’Europa League”, ha assegurat el tècnic que ahir els va fer jugar a tots dos d’inici en l’amistós davant el Peralada. I concretament, sobre el central, té clar que, malgrat tenir un any de contracte, jugarà. “Hi ha un tema contractual. Aquest jugador és el nostre aquest any. Si ell rendeix i es mereix minuts, soc partidari de donar-los-hi. Una altra cosa és el que pugui pensar la direcció esportiva o l’amo del club. Si un jugador mereix jugar i està en plantilla, per què tallarem el seu contracte abans”. Tot i això, sembla que la sortida d’Hermoso es pot tancar en les hores vinents cap a l’Atlético de Madrid. L’atenció està en aquests jugadors però Roca és un altre dels que pot sortir. “Si hi ha alguna sortida, o tindrem aquí la solució o haurem de buscar-la. Estem preparats perquè es parla molt d’uns jugadors que poden sortir i després poden ser uns altres”, ha argumentat.

El tècnic també ha parlat d’altres assumptes. El primer és la recerca d’un porter i ara mateix és la incorporació que més el preocupa. “Evidentment, busquem un porter. I de la resta el mercat ens dirà. Un club professional està contínuament en moviment. Estem oberts si es pot incorporar a algú, o no”, i seguia insistint en la figura de l’home sota pals. “Busquem un porter que pari. No perdré el temps en hipòtesi, em descentra del dia a dia. Avui busquem un porter que pugui competir-li la titularitat a Diego López i que estiguem totalment tranquils el dia que hagi de jugar. El que busquem tots és guanyar, i per a això hem d’estar els millors. Hem d’intentar portar al millor porter que puguem”.

El tècnic també ha parlat de les seves sensacions personals i el salt del filial al primer equip. “Estic feliç i content perquè faig el que m’agrada, estic on vull, conec a moltíssima gent i no faig gens diferent que fa dos mesos. És el mateix esport amb el mateix reglament. Hi ha més repercussió, però el treball en si és el mateix”.

D’altre banda, David Gallego ha repassat altres punts de l’actualitat blanc-i-blava.

Entrenament i marge temporal.

“És vital tot. Cal entrenar en les millors condicions per a competir perquè l’únic objectiu que es marca és guanyar cada cap de setmana. Hem de fer les coses molt bé de cara a la prèvia de l’Europa League. És un premi a la nostra gent i una il·lusió tremenda. Reduïm els temps per a preparar a l’equip, però és el que hi ha. Amb tres setmanes més arribaríem millor en interpretació de fase ofensiva, però anem agafant. És un equip amb moltíssima qualitat, que té moltíssimes ganes de continuar jugant a això. Estan inquiets per conèixer la meva idea, el meu model, parlen amb els del filial… El temps és el que és. No sé si el dia de la prèvia veurem l’equip que jo vull.

Els futbolistes.

“La motivació han de tenir-la perquè és la seva professió, perquè estan en un club que vol continuar creixent”.

Hernán Pérez.

“Per descomptat. És jugador nostre. Compto amb tots els jugadors que hi ha. Tracte a tots els jugadors per igual, d’això no tingueu cap dubte”.

El compromís de la plantilla.

“He vist moltes coses positiva. El més important és veure el grau d’implicació que tenen per agafar ràpidament la idea. Sabia que hi havia un grup important a nivell personal, i hi ha detalls que el corroboren. Si estem tots junts, quan les coses vengen malament és més fàcil sortir d’elles. El dia lliure, per exemple, tots van anar plegats al mateix lloc”.

Les pautes de treball.

“A nivell d’entrenaments, el que es preveu. No podem anar de la A a la C, estem en els terminis previstos. El treball d’atac és el més difícil d’entrenar, i potser li estem dedicant més temps. Els equips que intenten proposar després marquen la diferència en fase defensiva. La intensitat en el meu equip és innegociable”.

Jugadors del filial.

“Veig màxima implicació per part de tots. En el moment en què estan aquí, no hi ha jugadors del filial o del primer equip. Per a mi, tots són iguals. Valoraré depenent del seu rendiment i del rival que ens toqui”.

Dibuix tàctic.

“La idea és generar avantatges. A vegades ens interessarà partir amb un pivot, o amb dos, amb jugadors més oberts o que es relacionin per dins. Sóc amant del doble pivoti però això no vol dir que no vagi a jugar mai amb un. I també sóc amant de jugar amb dues puntes. Serem un equip molt intens i que interpreti bé totes les fases del joc”.

Anterior experiència cinc partits en el primer equip.

“Quan vaig agafar a l’equip, els vaig veure súper motivats i il·lusionats per treure la situació avanci. Aquesta motivació la continuo veient ara”.

Wu Lei.

“Fins al dilluns no tenia l’alta metgessa. Se li veu un noi amb una atenció bàrbara”.

David i Piatti.

Estan en un moment espectacular, cal frenar-los. Van per sobre dels terminis previstos, però cal ser previnguts. Van a un nivell boníssim. Tant de bo que continuïn així i que aviat els puguem tenir.

Elecció dels capitans

“És decisió d’ells. Per a mi, és vestuari. Ells han de saber qui els representaran. El règim intern ordena, com el codi de circulació, però m’agrada l’autogestió”.

LES OPINIONS DEL TÈCNIC

Si hi ha alguna sortida, o tindrem aquí la solució o haurem de buscar-la. Estem preparats perquè es parla molt d’uns jugadors que poden sortir i després poden ser uns altres
Busquem un porter que pugui competir amb Diego i estar totalment tranquils el dia que hagi de jugar
Estic feliç i content perquè faig el que m’agrada, estic on vull, la diferència és la repercussió
David Gallego
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)