Espanyol

Una bala per a Gallego

Recuperat. Adrià Pedrosa apunta a gran novetat en l’onze de diumenge a Eibar. El lateral és una peça clau en l’esquema del preparador surienc per crear superioritats en zona ofensiva

David Gallego espera com un bàlsam l’aturada de la lliga. Un moment per centrat les idees del grup en l’aspecte tàctic però també en la parcel·la física. El surienc ha vist com certs jugadors han acabat esgotats per l’inici intens de temporada i, ara, aquest respir de dues setmanes és oxigen i un impuls per veure un millor Espanyol. La preocupació de Gallego també ha estat concentrada a recuperar efectius. Veure entrenar-se David López i Pablo Piatti amb el grup, després de les lesions de genoll, és una gran notícia. Tot i això, el preparador sap que haurà d’esperar entre dues i tres setmanes més per disposar de tots dos futbolistes en un partit amb foc real. L’alegria més immediata del surien es concentrava en un altre jugador que coneix a la perfecció: Adrià Pedrosa. Gallego ha vist com unes molèsties al quàdriceps de la cama esquerra li han impedit tenir minuts en la lliga. El lateral s’ha perdut els duels contra el Sevilla, l’Alavés i el Granada. Una lesió, de curta durada, ha deixat el futbolista més d’un mes allunyat dels terrenys de joc. L’últim partit del noi de Castelldefels es remunta al vuit d’agost, en el duel d’anada de la tercera eliminatòria prèvia de l’Europa League contra el Lucerna. Pedrosa ja es va vestir de curt en la sessió de dimecres, on va fer l’entrenament amb la resta dels seus companys. Fins aquell dia havia treballat al marge i fent treball específic. Dins del club hi havia el perill d’un trencament seriós que deixés el futbolista encara més temps allunyat del terreny de joc. Una antiga cicatriu que tenia a la zona afectada li ha anat fent la guitza i ha ajornat el seu retorn als terrenys de joc.

Pedrosa és un futbolista essencial per al joc de David Gallego. Un jugador que té una capacitat per sorprendre des del darrere, arrencant des del lateral esquerre. Precisament el joc del surienc es basa en la profunditat del laterals que guanyen la línia de fons. Superioritats ofensives en zona d’atac per redoblar les possibilitats de fer gol. I encara més en un moment en què l’Espanyol encara no s’ha estrenat en la lliga. Els blanc-i-blaus no saben el que és marcar un gol en 270 minuts de joc i Pedrosa, amb la seva velocitat, pot ser un element decisiu per treure un bon resultat diumenge a Ipurua. A més, Gallego ha tret profit de la polivalència del lateral, que també ha jugat com a extrem. Un retorn clau per oxigenar la banda esquerra de l’atac on Dídac Vilà ho ha jugat tot en l’ultim mes i ha donat mostres de fatiga física.

UN MES ATURAT

8
d’agost.
És la data de l’últim partit de Pedrosa contra el Lucerna en la prèvia de l’Europa League.

JOC DE LATERALS

L’esquema del tècnic es basa en ells aprofitant la seva profunditat en zona ofensiva

JUGADOR EMERGENT

El seu final de curs va ser espectacular i està cridat a ser determinant al llarg d’aquest any

Sébastien Corchia, un doble per banda dreta

Adrià Pedrosa va ser un dels futbolistes més destacats del tram final de temporada. El club va segellar la seva continuïtat al maig i el va renovar fins al 2023 amb una clàusula de 30 milions d’euros. Tothom té desada a la retina aquella jugada encisadora contra l’Atlético de Madrid. Una mostra de la seva velocitat recorrent tota la banda fins a la línia de fons i fent una assistència a l’àrea que va rematar en pròpia porta Diego Godín. Pedrosa és una bala. Un futbolista cridat a ser determinant en l’esquema de David Gallego. Un estil de joc que s’adapta a la perfecció a la seva manera de jugar, sigui de lateral o d’extrem. El factor sorpresa és la seva millor arma i respon al lateral esquerre modern i de recorregut. En un futbol on els moviments a l’espai són com una petita contesta territorial, Pedrosa es converteix en la bala de plata de Gallego. I aquest any el de Castelldefels tindrà un doble per la banda dreta, Sébastien Corchia. El francès, que ha arribat cedit del Sevilla, és un jugador similar al del planter: ràpid i profund. Tots dos es poden convertir en les millors armes de Gallego per guanyar a Ipurua. Sense anar més lluny, Corchia, va crear la millor ocasió de gol a Mendizorrotza, un camp similar al de l’Eibar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)