Espanyol

Machín: “No tinc una vareta màgica”

Espanyol. El nou tècnic blanc-i-blau es mostra confiat en la seva presentació i assegura que mirarà de treure el màxim rendiment dels seus jugadors

Pablo Machín ha estat presentat aquest matí a l’auditori Joan Segura Palomares de l’RCDE Stadium com a nou entrenador de l’Espanyol. Aquestes han estat les seves primeres paraules: “Agraeixo la confiança i l’estima que estic sentint. Segur que també les tindré amb l’afició. Vinc a un club històric en un moment dolent, tinc una gran il·lusió i la responsabilitat de deixar l’Espanyol en el lloc que mereix. És un any il·lusionant en el qual estem en tres competicions. No hem de deixar de costat la lliga, que és la competició principal. Prometo màxima implicació i exigiré al meu cos tècnic el mateix. S’ha de treballar per aconseguir l’èxit.”

Aquestes han estat les seves respostes a la premsa:

Quines són les prioritats per redreçar el rumb?: “Primer de tot, haig de conèixer els jugadors. Ja en conec uns quants i sé de la seva capacitat. Tinc clar que la meva feina és treure el màxim rendiment als jugadors. Però no tinc una vareta màgica i els protagonistes són ells. A mi i al meu cos tècnic ens toca propiciar-los l’entorn perquè facin sortir les seves qualitats.”

L’experiència al Sevilla de tres competicions: “M’anirà bé, sens dubte. Però allà havia fet la planificació des del primer moment. Ara haig de veure com estan el futbolistes i procurar que les baixades es notin el menys possible. Tant de bo que la baixada d’aquesta temporada ja hagi passat i que per això estem en aquesta posiciò. Hi ha temps suficient per redreçar la situació.”

Te clar com endreçar les peces en el seu sistema?: “Mentiria si digués que no. Ja he fet les meves càbales. Hi ha una plantilla ample i haurem d’adaptar alguns futbolistes versàtils al meu model de joc. Tinc clar que haig de treure el millor rendiment i, si veig que la plantilla se sent més còmode amb una altre sistema, canviaré. Haig de buscar el benefici de l’equip i les victòries que ens donin confiança. Avui estem en una situació compromesa i el principal és redreçar-la.”

Es pot salvar la il·lusió que s’havia desencadenat en aquesta temporada?: “Això ho diran els resultats i el temps. Jo crec que hi ha temps suficient, però tenim el handicap de que som penúltims després de set jornades. No penso a llarg termini, vaig dia a dia. Ara toca aixecar el grup i mirar d’aconseguir que la primera victòria a casa arribi quant abans. Esperem que sigui contra el Vila-real.”

La lliga és prioritària?: “M’agrada ser realista. Tots sabem que el que dona viabilitat al club i al projecte és la lliga. Això no significa, però, que deixem de costat les altres competicions. Feia molt que no es competia a Europa i no podem tirar aquesta feina per la borda. Si els futbolistes tenen capacitat i nivell, lluitarem per les dues competicions. Però on hem d’encertar si o si és a la lliga.”

L’aspecte anímic: “S’ha de canviar, com és lògic. I l’afició ens ha d’ajudar molt. Em vull impregnar del signes d’identitat històrics de l’Espanyol. La implicació ha de ser màxima. Volem un equip equilibrat, que domini totes les fases del joc. Com més lluny de la nostra àrea, millor.”

Li faltarà temps?: “El temps no és el problema més gran. Queden moltes jornades. Portem un desavantatge gran i hem de fer les coses millor que els rivals. Això és el que mirarem de treballar aquestes dues setmanes. El temps no serà una excusa.”

Com s’aixeca la moral d’aquest vestidor?: “Si som negatius, serà més difícil. Miro de treure el costat positiu de les coses, més quan l’entorn és pessimista. Si estem aquí és perquè hem fet algunes coses malament, però també hem fet coses bé. S’han de minimitzar els errors i potenciar les virtuts. Quan arribin els resultats, la moral creixerà.”

Celta i Betis van baixar després d’anar a Europa. Com es pot evitar?: “Si, equips de gran potencial ho han passat malament. És bo tenir-ho present, però no ens ha d’obsessionar.”

Què és el que més l’il·lusiona del repte de l’espanyol?: “Quan arribes a aquest estadi t’adones de les possibilitats que té el club. l’Espanyol és un històric i està en progressió. Em considero un entrenador amb marge de millora, estic desitjant de fer-ho juntament amb l’Espanyol. Jo puc ajudar al club i el club em pot ajudar a mi. No m’ho vaig pensar i no tinc dubte que la vaig encertar.”

Quin vestidor s’espera?: “Tots els vestidors són similars quan les coses van malament. Els futbolistes no estan rendint bé, però han demostrat que tenen capacitat de fer-ho millor. Jo tractaré que vegin que, jugant d’una manera diferent, els puc ajudar a trobar un context on puguin brillar. Demà tindré una primera presa de contacte. Parlaré amb els capitans i els transmetre la meva idea de joc i del dia a dia.”

On s’ha de posar el focus?: “En aconseguir que els rivals ho tinguin molt difícil per guanyar-nos. Per ser competitius, no podem regalar el punt que ens dona la federació abans de començar els partits. A partir d’aquí, cal ser efectius. Però s’ha de millorar en l’aspecte defensiu. És evident si mires com li han fet els gols a l’Espanyol.”

Ha parlat amb Bernardo i amb Stuani?: “No he pogut, ni he volgut parlar, amb Bernardo ni amb Stuani. Tot ha anat molt ràpid.”

Quin és el seu cos tècnic?: Tinc tres assistents. Jordi Balcells (preparador físic), Jordi Guerrero (segon entrenador) i Carlos Martínez (analista).”

Va tenir opció de fitxar per l’Espanyol aquest estiu?: “Els meus agents, fins que no hi ha una opció molt clara no m’ho transmeten. Visc el present i sé que ara sóc l’entrenador que vol l’espanyol.”

Li preocupa que l’Espanyol només hagi marcat quatre gols en vuit jornades?: “Tots els equips tenen problemes de gol. Crec que serem capaços de posar al nostres davanters opcions perquè marquin. No depèn només d’ells. Tots hem de ser un bloc, en defensa i en atac”

Com porta la pressió?: “El pas del temps i les experiències et fan trivialitzar tot plegat. La immediatesa és un signe de tots els clubs. Hem de tenir tranquil·litat. Jo confio en la meva capacitat, en el meu cos tècnic i en els futbolistes.”

Missatge a l’afició: “Que estem aquí perquè gaudeixin, que són part important d’aquest club. Tindria una gran alegria si els 27.000 socis venen a l’estadi i gaudeixen. Ha de ser innegociable que els jugadors s’ho deixin tot al camp. Si perdem, que sigui perquè els rivals han estat millors que nosaltres.”

Valoració de Gallego: “Hem de pensar en el futur. Tinc respecte per tots els entrenadors. Per arribara primera s’ha de tenir molta capacitat. Estic segur que podré aprofitar la feina que ha fet. No vull arribar i menystenir la feina d’abans.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)