Espanyol

La clau del mercat

Espanyol. Marc Roca és el traspàs que busca el club per equilibrar el pressupost i portar més reforços

Queden deu dies per tancar aquest inusual mercat d’estiu, que s’acabarà el 5 d’octubre. Dies intensos per a tots els clubs i, de manera especial, per a un Espanyol que sap que té una bala de plata al carregador per assolir l’ascens. Tota l’entitat està enfocada en aquest propòsit i tots els moviments del club convergeixen en aquest objectiu inevitable. Però abans d’arribar a aquest ascens amb èxit cal estructurar una plantilla com més coherent i competitiva millor per a aquesta categoria i respectant l’encotillament salarial de LaLiga. El gran objectiu d’aquesta recta final de mercat és aconseguir un traspàs que permeti fer tots els canvis necessaris dins de la plantilla i, de retruc, equilibrar el pressupost. Els directius del club són conscients que cap jugador és intransferible. Tot al contrari. Si arriba un preu que s’ajusti a les demandes de Chen Yansheng es vendrà; en cas contrari, no. Dins d’aquest escenari hi ha un futbolista que és clau per fer aquests moviments: Marc Roca. El de la Granada sortirà per un mínim de 15 milions d’euros; fa un any es van rebutjar ofertes superiors a 25 milions, però les circumstàncies han canviat. El futbolista s’ha format en el planter blanc-i-blau i això permet que tots els guanys es puguin invertir a cobrir despeses i fitxar els perfils que falten per completar la plantilla: un golejador i un extrem.

Les altres opcions de traspàs que hi ha en el mercat són Embarba, Raúl de Tomás, Cabrera i Darder. Tots ells encara tenen amortitzacions pendents, especialment els tres primers, que van arribar al gener. En el cas del mig d’Artà, la cosa canvia una mica ja que l’Espanyol va començar a pagar part dels vuit milions d’euros del seu traspàs a partir de l’estiu del 2018 i, en cas de venda, el Lió té un 20 per cent. Tot i això, ara mateix, si s’ha de produir una venda, aquesta serà la de Leandro Cabrera. El central va arribar del Getafe a canvi de nou milions d’euros. L’Espanyol en demanarà un mínim de 12, per recuperar la inversió feta i, de retruc, tenir un milió per fer algun moviment en el mercat. Les sortides d’RDT o Embarba semblen més complicades. El club els considera tots dos prioritaris per al projecte. Cabrera també és una referència per a Vicente Moreno, però sap que és difícil retenir tots els futbolistes que té en nòmina. El central pot ser un dels escollits per la Real Sociedad després de la marxa de Diego Llorente al Leeds.

Vist amb perspectiva, la sortida més natural per l’excedent de la plantilla a la medul·lar (Keidi Bare encara no té fitxa) és Marc Roca. En els pròxims dies també han de cristal·litzar les sortides d’Álex López i Víctor Campuzano. El club busca una venda, amb un percentatge futur sobre un traspàs, en cas del davanter, i una cessió pel mig, que l’any passat va jugar cedit al Lugo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)