Espanyol

L’Espanyol s’imposa al Celta amb un gol al minut 88 (1-0)

Amb aquesta victòria els blanc-i-blaus superen als gallecs en la classificació i tenen més a prop la permanència matemàtica

L’Espanyol quan juga a casa es transforma. Deixa enrere el mal joc i les poques idees que mostra en els camps rivals, i fa vibrar a tots els aficionats que es retroben al RCDE Stadium. Aquest cop, davant un Celta que venia de fer un molt bon partit davant el Real Madrid, no ha estat una excepció. En gran part, gràcies al retorn a l’onze de dos jugadors fonamentals per l’esquema de Vicente Moreno: Raúl de Tomás i Diego López. Són dos jugadors que marquen la diferència i et fan sumar punts. Aquest cop les aturades del porter perico i un gol de Wu Lei en el tram final del matx han donat tres transcendentals per fer un pas important cap a la permanència matemàtica.

L’Espanyol ha sortit amb una marxa més, sent més revulsiu i dominador. Als dos minuts una passada en llarg de Keidi Bare cap a RDT ja ha mostrat les intencions dels blanc-i-blaus en aquest partit. Volien un joc ràpid amb molta verticalitat per buscar constantment al seu màxim golejar, Raúl de Tomás. Poc després, han tingut la primera amb un xut de Pedrosa des de la frontal de l’àrea que ha desviat Calero i ha acabat sortint per sobre la porteria de Dituro.

Després d’aquest inici intens de l’Espanyol, el Celta ha volgut apaivagar aquesta velocitat dels homes de Vicente Moreno tenint la possessió a camp rival i mirant de fer mal a través d’un joc més estàtic. D’aquí han arribat les dues primeres ocasions pels gallecs. Brais Méndez ha fet una gran passada a Iago Aspas, que a boca de canó ha estat a punt de situar el 0 a 1 en el marcador. Diego López ha fet una gran aturada a una mà i la jugada ha seguit. Amb la pilota encara en joc, Cervi n’ha tingut una altra claríssima, però s’han tornat a topar amb un espectacular Diego López.

A partir d’aquests primers avisos de tots dos conjunts, el partit ha seguit amb un gran ritme i amb domini altern, però les ocasions s’han esfumat en gran part gràcies a la gran defensa que han mostrat tots dos equips. El Celta es trobava més còmode amb la pilota, en canvi, l’Espanyol esperava al darrere amb les línies de la defensa molt juntes per quan tinguessin l’oportunitat sortir ràpidament a la contra. Els pericos en atac posicional no trobaven al seu davanter de referència, i el Celta tenia molta possessió a mig del camp, però li costava tenir idees en el tram final. Darder ha tingut una última abans d’arribar als vestidors. Una jugada espectacular dins l’àrea visitant i esquivant a tots els jugadors ha fet una centrada perillosíssima al punt de penal que no ha trobat rematador.

A la segona part, tots dos equips han seguit amb un gran ritme buscant amb insistència l’àrea rival. Raúl de Tomás ha tingut la primera més clara. Una gran centrada d’Óscar Gil al punt de penal, l’ha rematat RDT que ha perdonat sol davant el porter. Poc després, ha arribat la rèplica del Celta. Una centrada de Kevin l’ha refusat Cabrera que ha estat a punt de marcar-se en pròpia porta, però Diego López l’ha salvat sobre la línia de gol. A mesura que han anat passant els minuts han estat els visitants els que s’han començat a sentir més còmodes sobre el terreny de joc i els blanc-i-blaus ja no han estat tan fins en defensa. Tot i això, han aguantat fins als últims minuts, on el matx s’ha trencat i ha estat un anar i tornar constant. Això ha acabat beneficiant als pericos, que han tingut les més clares de tot el partit, amb xuts de Wu Lei sol davant el porter i Raúl de Tomás des de la frontal de l’àrea. Precisament Wu Lei, que ha sortit des de la banqueta, ha estat el que ha donat el gol de la victòria als pericos al minut 88.