Espanyol

L’Espanyol perd la final de la copa juvenil contra el Real Madrid a la pròrroga (1-2)

El juvenil periquito ha estat ben a prop d’aixecar la cinquena copa de la seva història, quan ja fa 10 anys de l’última. El partit, disputat a l’Anxo Carro de Lugo, ha estat de màxima igualtat, i s’ha decidit amb un golàs del japonès Pipi Nakai en el 94’.

Tots dos conjunts han sortit a per totes i sense complexió, i els gols no s’han fet esperar. Els blanc-i-blaus s’han avançat en el marcador en el minut 6 gràcies al gol de Miguel Carvalho amb un potent xut amb l’esquerra des de fora de l’àrea. Però l’alegria els hi ha durat poc, ja que la rèplica del Madrid no ha tardat a arribar. Tres minuts més tard, Lorenzo Sánchez ha aprofitat una pèrdua de pilota dels pericos a la frontal de l’àrea per empatar el matx. A partir d’aquí, el ritme del partit ha baixat perquè cap dels dos equips ha volgut arriscar.

En la segona part, l’Espanyol ha estat el clar dominador i el que ha creat més ocasions de perill. La més clara al minut 57, quan han anul·lat un gol a Miranda per fora de joc després d’una excel·lent rematada en l’assistència a pilota aturada de Marc Grau. En els últims minuts del temps reglamentari, els blanc-i-blaus han tingut alguna ocasió per avançar-se un altre cop en l’electrònic, però el Real Madrid ha sabut aguantar bé les envestides de l’equip dirigit per Xavi Corominas.

Nakai decideix el matx a la pròrroga

La pròrroga no ha començat bé pels interessos de l’Espanyol. Als 3 minuts, Pipi Nakai, que havia entrat en el terreny de joc en el segon temps, ha situat l’1 a 2 definitiu amb un xutàs per l’escaire. Als blanc-i-blaus no els hi ha quedat una altra que llançar-se a l’atac per buscar a la desesperada la tanda de penals. Però la falta d’encert en els metres finals els hi ha passat factura i s’han quedat a les portes d’aixecar la seva cinquena copa juvenil de la història.