Espanyol

Sota mínims a Sevilla

Espanyol. Sense Óscar Gil ni Aleix Vidal per sanció, ni Adrià Pedrosa ni Brian Oliván per lesió, Pierre-Gabriel i Rubén Sánchez són els únics laterals purs disponibles per enfrontar-se al Betis

L’Espanyol té dissabte contra el Betis la primera de les deu finals que queden fins que es doni per acabada la temporada. Les últimes cinc derrotes consecutives han deixat l’equip blanc-i-blau en una situació molt compromesa i ja no els queda cap més opció que començar a sumar punts amb urgència per sortir del pou, que ara mateix és a dos punts. No ho tindran, però, gens fàcil per sortir vius del Benito Villamarín. I és que el quadre català viatjarà a Sevilla sota mínims, amb nombroses baixes en els laterals, i Luis García s’haurà de reinventar per fer un onze competitiu i de garanties.

L’últim duel contra l’Athletic no només va ser un malson pel resultat, sinó també pel peatge que es va pagar. Óscar Gil va veure la desena targeta groga del curs, Aleix Vidal en va rebre dues de grogues en la mateixa jugada i Calero, que en alguna ocasió ha actuat al lateral dret, també haurà de complir contra el Betis un partit de sanció per haver rebut la cinquena targeta groga de la temporada. A aquestes baixes, s’hi afegeixen les ja conegudes per lesió d’Adrià Pedrosa, que continua fora per uns problemes al pubis que arrossega des de l’inici de curs, i Brian Oliván, que no acaba de fer net del cop que va rebre a Valladolid el 5 de març. Aquesta última és l’absència més sensible i que més nota l’equip. El barceloní, que va arribar a l’Espanyol l’estiu passat amb la carta de llibertat procedent del Mallorca, es va convertir des del primer dia en un fix en l’onze. Va jugar de titular les 23 primeres jornades, fins que es va lesionar. La seva absència en l’últim mes ha coincidit amb la pitjor ratxa dels blanc-i-blaus en tot el curs. Quatre partits fora del terreny de joc i cinc derrotes.

Amb aquest panorama de sancionats i lesionats, el tècnic asturià només podrà disposar de dos laterals purs, Rubén Sánchez i Pierre-Gabriel, un jugador que només ha estat titular en una jornada. Va ser contra l’Osasuna a l’RCDE Stadium i només va durar 45 minuts a la gespa perquè va ser expulsat amb doble targeta groga.

Les alternatives

Una de les opcions que té Luis García per pal·liar aquestes baixes és situar Cabrera al lateral esquerre, deixant així un espai lliure en el centre de la defensa pel retorn de Sergi Gómez. Una altra alternativa és recórrer al filial. Omar El Hilali, que va estar en dinàmica del primer equip durant la primera part de la temporada, seria una opció per a la banda dreta. A l’esquerra, Joan Puig i Javi Lancho podrien ocupar aquesta demarcació. El primer, arribat aquest estiu del CF Badalona Futur, és el que té més possibilitats per anar convocat contra el Betis, ja que s’ha entrenat a les ordres de Luis García. A més, es tracta d’un futbolista polivalent que també pot actuar de central o lateral dret i és una clara aposta pel futur. Kenneth Soler, tot i ser extrem, va debutar amb el primer equip en la primera volta de la copa al lateral esquerre i també és una possibilitat.

OPCIONS AL FILIAL

Joan Puig o Javi Lancho, a l’esquerra; i Omar, a la dreta, les possibilitats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció