Espanyol

La dificultat de cada dia

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau, reanimat amb l’últim triomf, visita un Sevilla amb aspiracions europees. Els periquitos tenen la permanència a tres punts

L’Espanyol continua viu. La primera victòria després d’una sèrie de vuit partits, amb un empat i set derrotes, i la primera amb Luis García a la banqueta, va suposar una alenada d’aire fresc per a un equip al qual, malgrat tot, li queda molt per salvar-se. Perquè guanyar el Getafe (1-0) no el va treure del descens i, de fet, puntuar avui (19.30 h) al feu del Sevilla tampoc ho farà. Necessita guanyar, ja que la salvació és a tres punts de distància. Ara ja, cada dia, cada partit és difícil per als periquitos. El descens colla. “Ens centrem a millorar els nostres futbolistes i a sumar de tres en tres. Això és el que ens permetrà aconseguir la permanència”, va explicar ahir en la prèvia Luis García, que no pot comptar al Sánchez Pizjuán encara amb Gragera (lesió) ni tampoc amb Braithwaite (sanció). La baixa del danès, a qui toca complir cicle de targetes grogues, ja que en el darrer partit va veure la cinquena, és una absència important, autor de nou dianes en la lliga.

No obstant això, en l’Espanyol són optimistes i se senten amb energies renovades. “Quan guanyes, tots som més guapos, és lògic, però els jugadors es mereixien aquesta victòria. Ara bé, això ja és passat, hem de repetir aquest triomf en el temps i en diferents contextos, a fora, a casa i contra qui sigui”, va manifestar Luis García. “La nostra idea a Sevilla continuarà sent la de ser protagonistes amb la pilota. Sabem que ens enfrontem a un rival que principalment pressiona i és agressiu i intens a camp contrari i, evidentment, aplicarem alguns matisos en funció d’això per poder intentar trobar els espais que puguin deixar i atacar-los”, va afegir-hi el tècnic.

I si l’Espanyol ve de vèncer, el Sevilla ve de perdre, contra el Girona (0-2), després de set enfrontaments invicte. José Luis Mendilibar va agafar no fa ni dos mesos un equip que estava liquidat, l’ha salvat i l’ha posat en les semifinals de l’Europa League amb l’anada al camp del Juventus la setmana vinent en l’horitzó. Ara, el pensament és arribar al setè lloc en la lliga i accedir a Europa. “Quan vaig arribar aquí ja vaig entendre que no es pot rebutjar cap competició, però cal anar-hi pas a pas”, va assegurar el tècnic, que està alerta amb l’Espanyol: “Està obligat a guanyar i encara necessita continuar traient punts.”

11 Partits guanyats 7

8 Partits empatats 10

13 Partits perduts 15

38 Gols a favor 38

47 Gols en contra 53

LA PRÈVIA

Ens centrem a millorar els nostres futbolistes i a sumar de tres en tres. Això ens salvarà
Luis García
TÈCNIC DE l’ESPANYOL
L’Espanyol està obligat a guanyar i encara necessita continuar traient punts
José Luis Mendilibar
TÈCNIC DEL SEVILLA

El Barça pot ser campió en el derbi

El derbi entre l’Espanyol i el Barça del diumenge dia 14 (21 h) a l’RCDE Stadium, corresponent a la següent jornada de lliga, té un al·licient que afegeix morbositat a l’enfrontament. I és que el conjunt culer podria proclamar-se campió al feu del seu rival ciutadà si guanya. També es podria donar la circumstància que l’equip blaugrana surti a disputar el matx a l’estadi blanc-i-blau com a campió si els seus perseguidors, que juguen abans, no aconsegueixen la victòria. Tot plegat és en l’ambient, amb un Espanyol que, faci el que faci avui a Sevilla, continuarà estant en el partit contra el Barça en una situació delicada. “Només penso en nosaltres i a guanyar al camp del Sevilla. Això del Barça em queda molt lluny ara mateix”, va declarar respecte a això Luis García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)