Espanyol

Luis García, amb feina pendent

Espanyol. En espera de tenir un director esportiu oficialment i treballar en els fitxatges, la plantilla blanc-i-blava queda debilitada

El final de la lliga és encara recent, però el cert és que l’Espanyol 2023/24 començarà a caminar en tan sols onze dies, el 4 de juliol. Un projecte que continuarà liderat per Luis García i que tindrà com a objectiu retornar l’equip a primera. Per això, és necessari no caure en els errors de l’estiu passat, amb una pèssima planificació esportiva. Cal dissenyar una plantilla que cobreixi les mancances que va mostrar l’equip. Això serà a partir de la setmana que ve, quan arrencarà el mercat d’estiu i, en principi, s’ha de fer oficial l’arribada de Fran Garagarza com a nou director esportiu, peça clau en la planificació i confecció de la plantilla.

Retocs

Un cop les peces de la direcció esportiva estiguin encaixades, la feina als despatxos serà llarga. Amb el retorn dels cedits al seu club d’origen –Álvaro, Denis, Pierre-Gabriel, Dani Gómez i Vini–, la cessió de Joselu al Madrid i la futura marxa d’Aleix Vidal i Pedrosa, que acaben contracte, la plantilla queda reduïda a 16 futbolistes. Dos porters (Pacheco i Joan Garcia), sis defenses (Cabrera, Sergi Gómez, Calero, Óscar Gil, Oliván i Montes), quatre migcampistes (Keidi Bare, Darder, Expósito i Grager) i quatre atacants (Braithwaite, Nico, Puado i Lazo). D’aquesta llista, encara en poden sortir alguns. Cabrera i Montes són jugadors amb pretendents en lligues de més potencial. El mateix passa amb Darder, a qui no li faltaran ofertes. El capità, que s’ha guanyat el dret a decidir el seu futur, serà qui tingui l’última paraula. També Expósito i Braithwaite són jugadors amb cartell fora de la segona divisió. A més, hi ha futbolistes que no entren en els plans de Luis García, com ara Lazo. Finalment, a tots ells cal afegir-li els cedits que tornen com ara Vilhena, Dimata o Lozano, entre d’altres, i que tenen un futur incert.

Amb tot això, l’Espanyol haurà de reforçar-se a cada línia. En defensa, sembla prioritària l’arribada d’un lateral per banda, especialment a l’esquerra. Al mig, els blanc-i-blaus han perdut múscul i qualitat, mentre que en atac ha marxat el màxim golejador. Retenir Braithwaite sembla primordial, però farà falta algun altre soci ofensiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)