Espanyol

El premi a una gran feina

Espanyol. Manolo González s’estrenarà en l’elit entrenant el club blanc-i-blau a primera divisió. El tècnic gallec ha firmat per una temporada amb la possibilitat d’una altra d’opcional

S’ha imposat la lògica. Manolo González, un dels màxims responsables de l’ascens de l’Espanyol a primera divisió, continuarà a la banqueta blanc-i-blava. El gallec firma per una temporada més una altra d’opcional. El premi a l’excel·lent feina que ha fet en els tres mesos que ha estat al capdavant del primer equip. No només ha assolit l’objectiu del curs, sinó que també ha aconseguit el respecte i l’adhesió dels seus jugadors i l’estima de tota l’afició.

Manolo González va arribar a l’Espanyol fa prop d’un any per fer-se càrrec del filial, però la destitució de Luis Miguel Ramis al mes de març li va obrir les portes a la banqueta de l’Stage Front Stadium. El tècnic gallec va debutar amb victòria contra el Saragossa a La Romareda (0-1) i, a partir d’aquí, tot el que ha vingut han estat alegries. En total, ha dirigit 16 partits amb un balanç de 6 victòries, 9 empats i només una derrota, en el duel d’anada de la promoció d’ascens, que va suposar trencar una ratxa de 18 partits consecutius invictes. Una derrota, però, que finalment no va tenir conseqüències.

Després de la victòria contra l’Oviedo a casa, que certificava l’ascens a primera, Manolo va deixar ben clar quin era el seu desig. “M’agradaria seguir, no depèn exclusivament de mi, però és clar que vull seguir i començar una temporada de zero.” Malgrat aquestes paraules, en les hores posteriors a l’ascens els responsables del club es resistien a confirmar la seva continuïtat. No ho veien clar. Finalment, tot es va desbloquejar en una reunió que va mantenir aquest dimarts González amb el director esportiu de l’entitat, Fran Garagarza, que va donar el vistiplau a la seva continuïtat. Avui mateix, a les 12 h, Manolo González serà presentat en una roda de premsa, en què abans el CEO del club, Mao Ye, i Fran Garagarza compareixeran per fer una valoració de la temporada.

Manolo González, doncs, arriba a l’elit amb 45 anys i després d’una dilatada trajectòria en el futbol modest, passant per les banquetes d’equips com la Muntanyesa o el Badalona. El gallec debutarà com a entrenador de primera divisió amb un objectiu molt clar, assolir la permanència de l’equip blanc-i-blau. Una carpeta tancada de les moltes que tenen obertes a les oficines de Cornellà-el Prat. Serà un estiu mogut.

LES XIFRES

Ha dirigit 16 partits, amb un balanç de 6 victòries, 9 empats i 1 derrota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)