Espanyol

L’Espanyol obté el primer triomf contra el Rayo Vallecano amb un gol de Véliz en el 96’ (2-1)

El conjunt blanc-i-blau veu finalment porteria amb un gol de Romero (8’) que neutralitza la diana inicial d’Álvaro García (4’), i el davanter argentí desferma l’eufòria a l’RCDE Stadium en el temps afegit

Ha costat, però la primera victòria de l’Espanyol en el seu retorn a primera divisió ja és aquí. Romero (8’) ha neutralitzat la diana inicial d’Álvaro García (4’), i quan els blanc-i-blaus semblaven condemnats a no passar de l’empat a casa contra el Rayo Vallecano, Véliz ha desfermat l’eufòria en el temps afegit (96’) per sumar els primers tres punts de la temporada 2024/2025 i, de retruc, sortir de la zona de descens.

El partit ha començat animat i els visitants han obert la llauna ben aviat en una primera part de poques ocasions en què els d’Íñigo Pérez han generat aproximacions de relatiu perill amb més facilitat. Álvaro García, molt actiu en els primers instants, ha aprofitat una assistència a l’espai d’Embarba per batre Joan Garcia amb una rematada amb la cama dreta. El porter bagenc ha arribat a tocar l’esfèrica, però no ha pogut evitar el gol (0-1, 4’). No obstant això, la rèplica dels catalans ha estat gairebé immediata. Puado ha filtrat una gran pilota en profunditat per a Jofre Carreras, que ha protagonitzat una bona cursa per la banda dreta i ha deixat l’empat en safata a Romero, que un cop ha rebut la passada de la mort dins de l’àrea, ha tingut la sang freda de controlar, orientar el cos i definir amb un xut col·locat (1-1, 8’).

Minuts més tard, novament el jugador cedit pel Vila-real, participatiu i trepitjant en molts moments zones interiors, ha provat una centrada des del carril esquerre que Véliz ha rematat per dalt, i el cop de cap de l’argentí s’ha perdut per poc per sobre del travesser (24’). A partir de l’equador del primer temps, els madrilenys han tingut el domini territorial i han intentat inquietar -sense gaire èxit- la porteria blanc-i-blava, amb dos xuts des de la llarga distància. El primer, d’Unai López (28’), i el segon, de falta directa, de Lejeune (43’), però Joan Garcia ha pogut blocar en tots dos casos sense massa dificultat.

Manolo González ha fet un doble canvi al descans amb la clara intenció de cercar el triomf. Romero ha endarrerit la seva posició i Cardona ha entrat per Brian Oliván. L’altre canvi ha estat el d’Aguado per Gragera, i l’exjugador del Valladolid s’ha tret un intent de centrada que s’ha anat enverinant i a punt ha estat d’acabar colant-se a dins de la porteria (47’). Abans de l’hora de joc, el Rayo ha pogut tornar a avançar-se després d’una gran jugada d’Álvaro García fins arribar a línia de fons, però la rematada de Camello des de dins l’àrea ha estat bloquejada providencialment per Romero (59’). Tot seguit, en una jugada posterior a un córner, els de Vallecas han tingut la més clara amb un potent xut de Lejeune que s’ha estavellat al travesser (62’).

Ara bé, els barcelonins també han tingut les seves opcions, i el públic de l’RCDE Stadium s’ha quedat ben a prop de cantar gol després que Cardona pentinés al primer pal un servei de cantonada, però la rematada de Kral ha sortit massa creuada i ningú l’ha pogut endreçar al fons de la porteria (73’). En el tram final, les rematades de Lejeune (86’) i Nteka (91’) han posat la por al cos als aficionats pericos, que han embogit ben entrat en el temps afegit, quan Véliz, després que Cardona fallés un mà a mà amb el porter Cárdenas en una transició, ha aprofitat la passada de Cheddira per caçar una pilota dins de l’àrea i segellar el primer triomf del curs (2-1, 96’).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)