Espanyol

Garagarza: “Si ens salvem, començarem a tenir una millor salut econòmica”

El director esportiu de l’Espanyol, Fran Garagarza, i Mao Ye, CEO del club, han fet una valoració del mercat de fitxatges d’estiu que ha fet l’Espanyol. Garagarza assegura que, sabent les limitacions, està satisfet amb la feina feta. Assegura que han prioritzat el rendiment immediat i que l’equip pugui salvar-se aquesta temporada.

El CEO, Mao Ye, ha defensat que “la inversió del president és constant. No ha deixat d’invertir. Si no fos per les inversions no s’haurien fet els vuit fitxatges que s’han fet. És un mercat ordenat i planificat. Podríem haver fitxat pagant traspàs per algun jugador, però en comptes de vuit potser tindríem quatre incorporacions. Puc assegurar que la propietat està fent el màxim possible i així continuarà sent. No hi ha recursos il·limitats, el president és l’únic que assumeix el risc d’un possible descens.” Més enllà d’això, el protagonista ha sigut el director esportiu.

Fair-play

“Hem hagut d’adaptar-nos a les dificultats i fer-ne una virtut, no ens valia lamentar-nos i mirar a la resta. Ens hem adaptat i hem hagut de lluitar. M’ha tocat estudiar molt les normes, hem estat parlant cada dos dies amb la lliga per plantejar opcions.”

Mercat

“Les notes es posaran a final de temporada, com sempre, però crec que hem dominat el mercat. Hem arribat en temps, en allò que volíem, sabent que volíem i sent agressius en això. Ens hem avançat, hem sigut ràpids, hi ha hagut competència i hem pogut portar jugadors d’equips grans i equips importants. No teníem altre marge que les cessions.”

Cessions

“Ens ha tocat treballar molt en cessions, anant al màxim d’estrangers que permet la norma - són sis -. Han sigut negociacions molt dures, molt difícils, intentant convèncer els clubs i als jugadors. En l’anàlisi de rendiment i cost, estic satisfet.”

Últims dies

“No volíem esperar al darrer dia, no teníem capacitat per arribar al darrer dia i esperar. Teníem clar on volíem anar, i ja havíem consumit els diners. Amb el temps veurem si és una inversió ben feta, entenem el dia d’avui que sí.”

Primer equip

“Necessitàvem un equip amb ànima i que transmeti energia a l’afició, és fonmental. Volíem jugadors amb gana, capaços de jugar en més d’un lloc, molta competència en totes les posicions.”

Cessions de jugadors propietat de l’Espanyol

“8 jugadors cedits, jo crec en cessions. Hem de tenir actius, pensant que tornin. Hi estarem a sobre constantment per seguir-ne l’evolució. Treballem amb penalitzacions als clubs, segons si juguen més o menys.”

Risc anar sense inversió al mercat?

“De les limitacions hem de fer-ne virtut. El contacte amb la directiva ha sigut pràcticament diari. Fitxar tants jugadors cedits fa que el club no tingui actius, no els podrà vendre perquè no són teus, però hem hagut d’anar al rendiment immediat. És un any en què és molt important que l’equip es mantingui i trobar jugadors que ens donessin un plus i competitivitat. Si som capaços de mantenir-nos, crec que començarem a tenir una millor salut econòmica. El risc està allà, som un equip que acaba de pujar, però la situació fa que siguem conscients que hem perdut actius.”

Opcions de compra

“Amb alguns cedits tenim opcions de compra, amb altres treballarem per tenir l’opció que ara no existeix. Haurem de veure l’any vinent. No és el millor mapa pel que fa a estratègia de club, però hi ha els jugadors que creiem que ens ajudaran a assolir l’objectiu.”

Primeres opcions

“Sabent les limitacions que teníem, els jugadors que han vingut eren primeres opcions.”

Ha faltat alguna cosa?

“Creiem que no falta res. Tenim les posicions doblades, estem coberts a tot arreu i en diferents sistemes.

Renovació de Puado

“És molt important per nosaltres. Treballarem de valent per aconseguir-ho.”

Inici de lliga

“El bloc ens ha de donar, les individualitats no ens donarà. Veig als jugadors compromesos, amb energia i amb gana, és fonamental. Hem d’anar cap aquest Espanyol, que transmeti a la gent. La salvació passa pel nostre estadi i per la nostra gent.”

Infeliç

“No soc feliç, no gaudeixo d’aquesta professió fins que s’assoleixen els objectius.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)