Espanyol

Continuar pel bon camí

Espanyol. Els blanc-i-blaus volen sumar la segona victòria consecutiva contra l’Alavés, un rival directe per a la permanència (16.15 h)

L’Espanyol no ha tingut un inici de curs gens fàcil. En el seu retorn a primera, els blanc-i-blaus van arrencar la lliga amb dues derrotes, contra el Valladolid i la Real Sociedad, que van fer saltar les alarmes. Tot i això, el conjunt dirigit per Manolo González va continuar treballant de valent i els resultats, finalment, van arribar. Van rescatar un punt molt valuós del Metropolitano i, en el següent duel, van aconseguir la primera victòria de la temporada contra el Rayo, amb un gol in extremis de Véliz.

Una dinàmica clarament ascendent, que s’ha vist truncada per l’aturada de seleccions. Quinze dies sense partits, però amb una gran quantitat d’entrenaments a les cames per preparar els següents compromisos. “Ha permès que els nous estiguin cada vegada millor amb el grup i físicament els dona confiança”, va detallar ahir Manolo González en roda de premsa. Aquest mes de setembre fa molta pujada, amb rivals d’entitat com el Madrid, el Vila-real i el Betis. Possiblement, l’enfrontament més accessible serà el d’avui (16.15 h) contra l’Alavés, al feu blanc-i-blau. L’Espanyol, doncs, té una gran oportunitat per sumar tres punts més, allargar la bona dinàmica de joc i resultats, i agafar confiança per afrontar un tram molt exigent.

Per aconseguir l’objectiu de la salvació al més aviat possible, és vital fer-se fort a casa i vèncer els rivals directes, com és aquest cas. “Els partits a casa són capitals. Ara bé, tant si guanyem com si perdem, ni baixarem ni ens mantindrem per aquest partit. Guanyar ens ajudaria i ens reforçaria en la idea.”

Els blanc-i-blaus arriben a aquest duel reforçats mentalment. El triomf molt disputat i patit fins al final contra el conjunt madrileny va suposar un baló d’oxigen. Ara, però, cal continuar fent passes endavant. Per fer-ho, Manolo González ja podrà tenir a la seva disposició els dos internacionals que van marxar amb la seva selecció: Alex Král, amb la República Txeca, i Marash Kumbulla, amb Albània. Dos dels fitxatges d’aquest estiu que ja s’han convertit en peces clau de l’equip blanc-i-blau. Això sí, el tècnic gallec té un problema de centrals. Kumbulla ha arribat amb alguns problemes i tant ell com Cabrera seran dubte fins a darrera hora, mentre que Calero és baixa confirmada per al partit d’aquesta tarda.

Aquest repte contra l’Alavés, però, ningú ha dit que serà fàcil. Els de Luis García Plaza arriben en un bon moment de forma, havent sumat dues victòries consecutives, contra la Real Sociedad (1-2) i Las Palmas (2-0). Abans, havien empatat sense gols contra el Betis i havien perdut per la mínima contra el Celta. Un cop més, la clau dels blanc-i-blaus per aconseguir el triomf serà l’efectivitat que puguin tenir de cara a gol. Alejo Véliz i Carlos Romero són els únics que s’han estrenat com a golejadors. S’espera molt més de Javi Puado, o les recents incorporacions, com ara Cheddira, Irvin Cardona o Ünüvar, que han arribat per marcar les diferències en atac. Veurem si avui és el seu dia i l’Espanyol pot continuar pel bon camí.

1 Partits guanyats 2

1 Partits empatats 1

2 Partits perduts 1

2 Gols a favor 5

3 Gols en contra 3

MÀXIMA EXIGÈNCIA

L’Espanyol rep l’Alavés i el Vila-real, i visita el Madrid i el Betis aquest mes de setembre

LA PRÈVIA

Tant si guanyem com si perdem, ni baixarem ni ens mantindrem per aquest partit
Manolo González
entrenador de l’espanyol
Els partits a casa són capitals, ens hi hem de fer forts, i guanyar ens ajudaria moralment i ens reforçaria en la idea
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)