Espanyol

Un hat-trick de Puado dona el segon triomf consecutiu a l’Espanyol (3-2)

Els blanc-i-blaus han superat a l’Alavés a l’RCDE Stadium amb tres gols del capità en un partit boig

L’Espanyol guanya a l’Alavés (3-2) a l’RCDE Stadium amb un hat-trick d’un extraordinari Javi Puado. L’equip de Manolo González ha quallat un gran partit, amb alts i baixos, però competint del primer al darrer minut i amb la determinació de sumar els tres punts. N’acumula set el conjunt periquito, els set sumats en les darreres tres jornades. La dinàmica és immillorable.

Ha arrencat amb un ritme altíssim el duel, amb ambdós equips desacomplexats. Però ha sigut l’Espanyol el primer a asserenar-se i obtenir el control del partit. Carlos Romero ha amenaçat amb un bon xut exterior i Véliz ha fregat el gol en un remat de cap a pilota aturada després d’una gran centrada de Tejero. Però no ha deixat d’intentar-ho l’equip de Manolo González i ha trobat premi. Ha arribat de la manera més especial possible. Una arribada de Romero per l’esquerra ha acabat en dues rematades de Tejero a la dreta. En la segona, Puado ha acabat posant el peu per enviar-la al fons de la xarxa. Ha marcat el capità de l’Espanyol al minut 21 mentre el públic ovacionava a Jarque, l’etern capità. Bogeria desfermada.

Quan tot semblava controlat, una pèrdua d’Aguado intentant iniciar una transició ha acabat en una excel·lent jugada de Carlos Vicente i Guridi. El basc ha arribat a línia de fons i ha posat una passada enrere que no ha pogut frenar un poc encertat Joan García. Conechny ha empès la pilota al fons de la xarxa per posar l’empat a 1.

S’ha arribat al descans amb igualtat al marcador. No ha sigut especialment bo l’inici del segon temps pels interessos locals, l’equip no trobava la manera de generar sensació de perill davant un Alavès més còmode, que semblava controlar millor la situació. Però el guió del primer temps s’ha repetit, en aquest cas per afavorir l’Espanyol. Una jugada aïllada ha acabat amb els mateixos protagonistes del primer gol calcant el resultat final. Centrada de Tejero i rematada de cap espectacular de Puado per signar el seu doblet amb una gran diana.

Ha revifat l’equip amb el gol i Manolo i ha sumat l’energia de tres canvis. Dos han tingut un impatcte immediat, perquè ben poc després han protagonitzat l’acció que ha acabat en el tercer gol local. Cardona ha conduït una transició i ha assistit a Cheddira en profunditat. El marroquí ha superat Sivera i ha forçat un clar penal. Puado no ha dubtat, volia el hat-trick. I no ha fallat. Tarda d’ensomni pel capità blanc-i-blau.

El partit quedava molt encarat, però l’Espanyol no sap vèncer sense patir. Ben poc ha tardat l’Alavés a retallar distàncies. L’experiquito Joan Jordán ha debutat amb una assistència tan sols entrar. Tenaglia li ha guanyat la partida a Romero per anotar el 3 a 2 en un córner. Tocava resistir pràcticament mitja hora, un repte gens fàcil. Però els de Manolo González ho han aconseguit, fent bategar a fons els cors dels més de 24.000 aficionats que han copat les graderies de l’RCDE Stadium.

Set punts suma l’Espanyol en les cinc primeres jornades. Els set els ha aconseguit en els últims tres partits. Dues victòries consecutives, les dues a Cornellà, on l’equip té molt clar que es vol fer fort. La dinàmica és molt positiva i els dubtes ofensius de les primeres jornades s’han esvaït anotant cinc gols en els darrers 180 minuts. L’equip continua en línia ascendent i arribarà amb la màxima confiança al partit que jugarà al Bernabeu davant el Madrid la setmana vinent.