Espanyol

L’Espanyol surt golejat del Bernabéu (4-1)

La bona dinàmica de l’Espanyol, que havia aconseguit encadenar dues victòries consecutives, ha finalitzat avui al Santiago Bernabéu. Els blanc-i-blaus, tot i el monòleg blanc, han aconseguit avançar-se en el marcador en una gran acció de Jofre (54’), però en un tancar i obrir d’ulls els de Carlo Ancelotti han remuntat i sentenciat el duel amb les dianes de Carvajal, Rodrygo, Vinicius i Mbappé des del punt de penal.

El Madrid no ha tardat en arribar a la porteria blanc-i-blava amb perill. En el minut 2, una centrada d’Arda Güler des de la banda dreta l’ha pogut atrapar de manera providencial Joan Garcia sota pals. Els de Carlo Ancelotti han anat guanyant metres amb el pas del temps, mentre l’Espanyol estava ben situat al darrere amb una defensa de cinc. El porter periquito ha salvat el primer gol del matx (10’) en una rematada a boca de canó de Mbappé. Els atacs dels madridistes eren del tot prometedors, però Joan Garcia i la seva falta d’efectivitat i precisió en els metres finals impedia al Madrid obrir la llauna, malgrat el seu monòleg amb la pilota als peus. Mbappé l’ha tornat a tenir en el minut 20, amb un xut potent des de la frontal que ha blocat en una altra acció de molt mèrit Joan Garcia, i en el 27’, amb una rematada forçada. Mentrestant, els de Manolo González continuaven sense ser capaços d’encadenar dues passades seguides. Recordava el duel del Metropolitano, on els blanc-i-blaus anaven sobrevivint a les envestides rivals. Només en el tram final de la primera part, l’Espanyol ha aconseguit treure el cap. Puado, amb un xut des del mig del camp després de recuperar l’esfèrica, ha estat a punt de sorprendre a Courtois (38’). Aquest ha estat el primer xut dels periquitos. Nul·la producció ofensiva.

Amb una cara totalment diferent ha sortit l’Espanyol en la segona meitat, que en només tres minuts ha disposat de dues ocasions bastant clares. Primer, un xut de Jofre amb la cama esquerre que ha desviat Militao i, en la següent acció, Carlos Romero ha tornat a avisar amb una rematada que ha sortit per ben poc. Abans, Manolo González, havia introduït un canvi, amb l’entrada de Véliz en detriment de Cheddira. Aquesta millora clara en el joc ha tingut recompensa. Als vuit minuts de la represa, Jofre ha aprofitat una passada de Joan Garcia a l’espai des de l’àrea per cuinar-se ell sol la jugada i situar el 0-1 al marcador (54’). L’alegria, però, ha durat ben poc. Carlo Ancelotti ha mogut banqueta, fent entrar a Vinicius i, tres minuts després, Carvajal ha fet el gol de l’empat (58’). Jofre, en una acció individual que ha culminat amb una fuetada amb l’esquerre, ha estat a punt de tornar a sorprendre Courtois (68’). Arribades clares dels periquitos, però també dels blancs, que buscaven amb insistència el gol de la victòria. Finalment, l’han trobat en el 75’. Badada defensiva dels visitants, que han deixat sol a Rodrygo perquè rematés a plaer. Una nova errada, aquest cop d’Aguado, ha propiciat el gol de Vinicius, que ha liquidat el partit en el 77’. Encara hi ha hagut temps perquè en el 89’ Mbappé fes el quart des del punt de penal.