Espanyol

Sense resistència

Espanyol. Els blanc-i-blaus, malgrat un bon inici de la segona part i avançar-se en el marcador gràcies a una gran acció de Jofre, marxen del Bernabéu golejats per un Madrid molt superior

Madrid 4 Espanyol 1

MADRID:Courtois, Carvajal (Lucas Vázquez, 60’), Militão, Bellingham (Rüdiger, 84’), Valverde, Mbappé, Modrid, Rodrygo (Endrick, 84’), Tchouameni, Arda Güler (Vinicius, 55’), Fran Garcia.ESPANYOL:Joan Garcia, Kumbulla, Cabrera, Puado (Pere Milla, 81’), Pol Lozano (Gragera, 67’), Tejero (Aguado, 76’), Cheddira (Véliz, 46’), Jofre (Cardona, 76’), Král, Romero, Omar El Hilali.GOLS:0-1 (54’) Courtois. 1-1 (58’) Carvajal. 2-1 (75’) Rodrygo. 3-1 (78’) Vinicius. 4-1 (90’) Mbappé.ÀRBITRE:Munuera Montero.T.G.:Als locals Mbappé, Valverde, Bellingham i Vinicius; i als visitants Pol Lozano, Joan Garcia i Romero.PÚBLIC:72. 284 espectadors al Santiago Bernabéu.

La bona dinàmica de l’Espanyol, que havia aconseguit encadenar dues victòries consecutives, a més d’esgarrapar un punt contra l’Atlético, va finalitzar ahir al Santiago Bernabéu. Els blancs van ser infinitament superiors als blanc-i-blaus, que es van dedicar a defensar les constants envestides dels madridistes. Joan Garcia, amb intervencions providencials i de molt mèrit, va evitar que els gols arribessin més aviat. Finalment, però, el de Sallent no va poder fer res en les quatre dianes dels blancs, que van remuntar un gol inicial dels periquitos, en una gran acció de Jofre.

Per aquest duel, el tècnic gallec va apostar per donar continuïtat al bloc que estava funcionant, però va introduir alguna cara nova en l’onze inicial. Va reaparèixer en la titularitat Pol Lozano, que no sortia d’inici des de la primera jornada, i també es va estrenar Walid Cheddira, que va formar parella d’atac amb Javi Puado. Amb moltes més rotacions va sortir Carlo Ancelotti, que fins i tot va deixar Vinicius a la banqueta.

Monòleg blanc

El Madrid va voler deixar clar des d’un principi les seves intencions, ja que no va tardar a arribar a la porteria blanc-i-blava amb perill. En el minut 2, una centrada d’Arda Güler des de la banda dreta la va poder atrapar Joan Garcia entre pals. Els de Carlo Ancelotti van anar guanyant metres amb el pas del temps, mentre l’Espanyol estava ben situat al darrere amb una defensa de cinc. El porter periquito va salvar el primer gol del matx (10’) en una rematada a boca de canó de Mbappé. Els atacs dels madridistes eren del tot prometedors, però el de Sallent i la falta d’efectivitat i precisió en els metres finals impedia al Madrid obrir la llauna, malgrat el seu monòleg amb la pilota als peus. Mbappé la va tornar a tenir en el minut 20, amb un xut potent des de la frontal, i en el 27, amb una rematada forçada. Mentrestant, els de Manolo González continuaven sense ser capaços d’encadenar dues passades seguides. Recordava el duel del Metropolitano, on els blanc-i-blaus anaven sobrevivint a les envestides dels rivals. Només en el tram final de la primera part l’Espanyol va aconseguir treure el cap. Puado, amb un xut des del mig del camp després de recuperar la pilota, va estar a punt de sorprendre a Courtois (38’). Aquest va ser el primer xut dels periquitos. Nul·la producció ofensiva.

Pas endavant insuficient

Amb una cara totalment diferent va sortir l’Espanyol en la segona meitat, que en només tres minuts va disposar de dues ocasions bastant clares. Primer, amb un xut de Jofre amb la cama esquerra que va desviar Militão i, en l’acció següent, Carlos Romero va tornar a avisar amb una rematada que va sortir per ben poc. Aquesta millora clara en el joc va tenir recompensa. Al cap de vuit minuts de la represa, Jofre va aprofitar una passada de Joan Garcia a l’espai des de l’àrea per cuinar-se ell sol la jugada i situar el 0-1 al marcador (54’). L’alegria, però, va durar ben poc. Carlo Ancelotti va moure la banqueta, fent entrar Vinicius i, tres minuts després, Carvajal va fer el gol de l’empat (58’). L’Espanyol va tenir alguna oportunitat per fer el segon, però també el Madrid, que ja no va perdonar més i va sentenciar el duel en un tancar i obrir d’ulls, aprofitant les errades dels visitants. En el minut 75, Rodrygo va rematar a pler després d’una badada defensiva dels periquitos i, seguidament, Vinicius va fer el tercer. Mbappé va liquidar el partit des del punt de penal (90’). No hi va haver resistència.