Espanyol

L’avantatge s’ha de mantenir

Espanyol. La falta de definició i una defensa vulnerable marquen la dinàmica d’un equip que suma 7 de 21 punts

L’Espanyol va perdre a casa contra el Vila-real en un partit en què va mostrar millores però al final no les va poder capitalitzar. De la mateixa manera, al Santiago Bernabéu el conjunt blanc-i-blau va començar guanyant i no va saber gestionar l’avantatge. La derrota per 1-2 deixa els blanc-i-blaus amb un total de set punts en set jornades, una xifra que els manté a la part mitjana baixa de la classificació. El conjunt dirigit per Manolo González ha aconseguit dues victòries a casa, contra el Rayo (2-1) i l’Alavés (3-2), així com un empat valuós contra l’Atlético de Madrid (0-0), però la seva inconsistència continua sent una preocupació.

En el partit contra el Vila-real els espanyolistes van tenir diverses ocasions clares, amb Kumbulla destacant com el millor jugador de l’equip. No obstant això, la falta de definició en els moments clau va ser decisiva. Els groguets, tot i no dominar el joc, van aprofitar les seves ocasions, i Ayoze va firmar un doblet de gols.

Defensivament, l’Espanyol ha concedit 11 gols en set partits, una estadística que ha de millorar urgentment si vol sortir de la zona de descens. Kral ha estat un dels jugadors més sòlids al mig del camp, però l’equip necessita més aportació ofensiva per fer front a rivals de la part alta com el Vila-real.

Amb una mica més en atac i una defensa més robusta, l’Espanyol pot aspirar a revertir aquesta situació. El pròxim partit serà clau per demostrar que l’equip pot fer un gir en la seva trajectòria i començar a sumar punts de manera més consistent. Els seguidors, malgrat les decepcions, esperen una reacció immediata en les pròximes jornades. Diumenge l’equip jugarà contra el Betis al Villamarín, després rebrà el Mallorca a casa, i després de l’aturada per seleccions visitarà l’Athletic Club. Per acabar l’octubre, els de Manolo jugaran a casa contra el Sevilla abans del derbi contra el Barça a Montjuïc, entrat el mes de novembre.

A MADRID I A CASA

En els dos darrers partits, l’equip ha marcat primer i no ha sabut mantenir l’avantatge